Radnici Cengiza cijelu noć nasipali zemlju kako bi se spriječilo potkopavanje željezničke pruge

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na gradilištu autoputa Koridor 5C u mjestu Donja Golubinja protekle noći odvijala se prava drama nakon što je nabujala rijeka Bosna počela potkopavati zemljište ispod željezničke pruge.

S obzirom da je izgradnjom autoputa kroz Zeničko-dobojski kanton na nekoliko lokacija došlo do širenja i sužavanja rijeke Bosne zbog potrebe gradnje vijadukta i mostova, problemi uzrokovani nabujalom rijekom Bosnom sinoć su zadesili radnike turske kompanije Cengiz koji su angažovani na gradnji ceste u Donjoj Golubinjoj.

ČITAJ JOŠ:  Dramatično na gradilištu autoputa kod Golubinje: Građevinari se bore sa nabujalom Bosnom da zaštite željezničku prugu

Neprospavana noć za radnike Cengiza završena je uspješnom sanacijom odrona zemlje i sprječavanjem daljeg potkopavanja zemljišta ispod željezničke pruge, a u toku je i montaža krana koji je, najvjerovatnije, izmješten iz sigurnosnih razloga.

Mehanizacija je i danas na lokaciji gdje je rijeka Bosna pokazala samo djelić svoje snage, a na svu sreću nije bilo veće katastrofe i povrijeđenih osoba.

Klix

GODISNJICA
MARKETING