Radnici Leda održat će štrajk upozorenja u Čitluku – ovo su njihovi zahtjevi

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Radnici LEDA d.o.o. u srijedu će u Čitluku održati jednosatni štrajk upozorenja.

Sindikalisti zahtijevaju da se ukine odluka o preraspodjeli radnog vremena i da se uvede transparentna evidencija radnih sati, zatim obeštećenje radnika za neisplaćene prekovremene sate u posljednje tri godine te usvajanje prijedloga izmjena i dopuna Pravilnika o radu koje je Sindikat predložio.

Među zahtjevima sindikata je i da se radnici tretiraju u skladištima i proizvodnji u skladu sa zakonima o zaštiti na radu FBiH/RS (utvrđivanje prava na povećanu plaću, skraćivanje radnog vremena i ponovna procjena rizika).

Traži se i povećanje broja radnika u skladištima i proizvodnji, uvažavanje prijedloga Sindikata kod uređivanja prava kroz Kolektivni ugovor, transparentan obračun plaće, primjena odluka o korištenju godišnjeg odmora te prestanak vršenja pritiska na članove Sindikata kako bi prestali biti članovi istog, priopćeno je iz Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini BiH.

GODISNJICA
MARKETING