Portal 072info

Radnici Željezare Zenica poslani na privremeni prekid rada

Radnici se šalju na privremeni prekid rada, gase se pogoni koji su bili najproduktivniji, a u halama koje su iznajmljene zakupcima isključena je struja.

Predsjednik Sindikata radnika Željezare Zenica Esad Skomorac je izjavio da se u odnosu na broj zaposlenih danas okupio mali broj radnika.

“Okupio se mali broj radnika koji su prvi upućeni na privremeni prekid rada, a to su radne jedinice ishrana i građevinska operativa. Tražimo da se objave spiskovi drugih radnih jedinica radnika kojima je također prekinut rad”, kazao je Skomorac.

On je dodao da se nadaju sastanku s ministrom energije, rudarstva i industrije FBiH Nerminom Džindićem s obzirom da se vratio s puta u Rusiju te da će se krenuti rješavati njihova pitanja.

Istakao je da je struja još uvijek isključena u nekim jedinicama u vlasništvu Željezare Zenica, ali i da je Elektroprivreda Zenica dala rok za uplatu duga.

Za sutra je najavljen skup pred zgradom Gradske uprave u Zenici u 13:30 sati za kada je i zakazan sastanak gradonačelnika Fuada Kasumovića s ministrima, direktorima i premijerima koji mogu pomoći Željezari Zenica da prebrodi aktuelnu krizu.

Klix.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box