Radnik oštetio banku i klijente za 359.702 KM

Dobojskom Okružnom tužilaštvu podnesen je izvještaj protiv muškarca sa područja grada koji je, obavljajući poslove referenta za unutrašnji platni promet u filijali banke na području Doboja, oštetio banku i klijente za 359.702 KM, saopšteno je iz dobojskog Centra javne bezbjednosti CJB.

Prijavljeni je u periodu od kraja 2007. do kraja 2012. godine, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, prisvojio novac klijenata banke, tako što je na isplatnim nalozima falsifikovao njihov potpis, a i potom ih ovjeravao potpisom i službenim pečatom.

Na osnovu falsifikovanih naloga, koje je prijavljeni potpisivao u ime klijenata, kao i na osnovu naloga koji nisu bili potpisani, a koje je osumnjičeni svojim potpisom i službenim počatom ovjeravao, protivpravno je prisvojilo novac klijenata-deviznih štediša u različitim valutama, u protivrijednosti od 232.923 KM, oštetivši za isti iznos banku, s obzirom da je obavezna da obešteti klijente.

U periodu od sredine 2010. do druge polovine 2012. godine prijavljeno lice se, takođe, neovlašteno posluživalo novcem klijenata banke tako što je, falsifikujući njihov potpis na isplatnim nalozima, sa njihovih deviznih računa izvršilo isplatu u različitim valutama u protivrijednosti od 126.779 KM.

Nakon posluživanja prijavljeno lice je navedeni novac vraćalo uplatama na račun klijenata po uplatnim nalozima koje je potpisivalo u ime klijenata i ovjeravalo svojim potpisom i službenim pečatom.

Agencije

Prethodni članakTRAGEDIJA ZBOG VIRUSA NA RAČUNARU: Muškarac ubio sina (4), pa izvršio samoubistvo!
Sljedeći članakVIRUS EBOLE PREŠAO 2.000 KILOMETARA, NIKO NE ZNA KAKO: Prijeti li svijetu najveća epidemija ikad!