Radončić: Od Sarajeva napraviti Dubai, Komšić može pobijediti samo glasovima Bošnjaka

Radončić: Od Sarajeva napraviti Dubai, Komšić može pobijediti samo glasovima Bošnjaka

Delegacija Stranke za bolju budućnost BiH (SBB) danas je Centralnoj izbornoj komisiji predala svoje kandidatske liste za kantonalni, federalni i državni nivo vlasti za predstojeće Opće izbore.

Danas je CIK-u BiH kandidatske liste Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) predao predsjednik stranke Fahrudin Radončić.

“Mi smo ponudili dosta novih imena, jednu novu generaciju političara i ja sam siguran da ćemo participirati u promjeni političke scene i nama je osim državnog i federalnog nivoa najvažnija bitka da od Sarajeva dobijemo prijestolnicu, jedan novi Dubai i u tom smislu tražimo podršku građana da to zajednički uradimo”, kazao je Radončić.

Predsjednik SBB-a komentirao je i poziv Dragana Čovića, lidera HDZ-a BiH da stranke na svoje liste ne stavljaju Hrvate posebno za Skupštinu Srednjobosanskog kantona.

“Čuo sam to, ali objektivno vi imate članove koji imaju ustavno pravo da se kandidiraju, a izjašnjavaju se kao Hrvati. U tom smislu mi ne možemo odustati od toga da ne kandidiramo Hrvate, ali to ne znači da treba učestvovati u majorizaciji bilo kojeg naroda”, istakao je.

Radončić je ponudio svoje mišljenje i o kandidatima za Predsjedništvo BiH.

“Bećirović je prošli puta osvojio više od 190.000 glasova, mislim da će uz podršku ovih 10-tak stranaka on pobijediti u utrci za člana Predsjedništva. Što se tiče Komšića, on ako pobijedi, pobijedit će, trebamo biti direktni, bošnjačkim glasovima, a da li će to biti dovoljno da pobijedi Krišto, o tome će odlučiti glasači”, zaključio je predsjednik SBB-a.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE