Radončić: SDA je polomila zube, drago mi je zbog prekretnice

4 204
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kao što je javnosti poznato, na ovim lokalnim izborima SBB nije imao niti jedan veliki bilbord, stranački skup i ozbiljnu predizbornu kampanju. Također, prvi put je SBB na izborima učestvovao na način da na glasačkim listićima, uz SBB, nije bilo napisano ime Fahrudina Radončića.

Naravno, ovo se nije slučajno dogodilo. Još prije nekoliko mjeseci sam rekao da neću ići niti na jedan stranački skup SBB-a i tako sam se i ponašao.

Također, odbili smo opciju da imamo zajedničke kandidate sa SDA. To je bila politički legitimna odluka nakon mog povlačenja s mjesta ministra sigurnosti BiH.

ČITAJ JOŠ:  Kompanija ‘Pčelica Medina’ iz Žepča izvozi med

SDA je, kako bi se lošem đaku reklo u osnovnoj školi, promašila temu, ili, bolje rečeno, metu.

Njihovi mediji su mjesecima brutalnim lažima udarali po meni i SBB-u, štampane su i masovno distribuiranje kvaziknjige o meni, udarali najprizemnijim lažima…

Sve to SDA-u očigledno nije pomoglo u pravljenju pobjedničkog izbornog rezultata.

S druge strane, Konaković, Nikšić, Kojović i Hadžibajrić su s puno truda i rada na terenu, pokazali veliki dinamizam i napravili veliki rezultat.

Stoga zaslužuju čestitke i priznanje da su uspjeli u nečem doskora nemogućem – da spriječe brutalnu izbornu krađu.

ČITAJ JOŠ:  Dva Šupčića izlaze na izbore: Koji Šupčić će dobiti mandat vijećnika u Gornjem Vakufu?

Što se SBB-a tiče, mi nastavljamo samostalnim putem.

Očekujemo da „četvorka“ što prije preuzme Vladu Kantona Sarajevo, i to, što je obostrano razumljivo, bez ministara SBB-a u njoj, ali spodrškom naših zastupnika, ukoliko im u Skupštini KS eventualno ili ponekad zatreba.

Da ponovim, posljednjih godina javnost je prisustvovala nevjerovatnim atacima SDA mašine protiv mene i sada raduje činjenica da im to nije pomoglo da naprave pobjedu.

Nažalost, sada će to, vjerovatno, činiti onima koji su im, nakon lokalnih izbora, postali veći trn u oku.

ČITAJ JOŠ:  Masovna posjećenost na Skupovima u Crkvicama i na Mošćanici: Dajte nam šansu da pokrenemo privredu, obnovimo infrastrukturu, bazene…

No, ta proždrljiva mašina je definitivno polomljenih zuba i bit će sve slabija i slabija.

Na kraju, uoči izbora sam rekao da će ovi lokalni izbori biti početak kraja feudalnog i porodičnog vladanja nad Bošnjacima.

Bitka se nastavlja, ali sada je mnogo, mnogo lakše. Drugi preuzimaju teret i treba im iskreno poželjeti uspjeh na tom dugom i izazovnom putu.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING