Radovan Višković o pozivu Izetbegovića: “Kakav NATO, kakve trupe, kakav Bakir”

6
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Radovan Višković je danas, odgovarajući na pitanje novinara o pozivu Bakira Izetbegovića, lidera SDA da NATO pošalje svoje trupe u Brčko, kazao “kakav Bakir, kakve trupe” te dodao “da se trošenjem vremena na nebuloze ulazi u jedno blato te da to ne treba nikome u Bosni i Hercegovini”.

– Kakav NATO, kakve trupe, kakvo Brčko, kakav Bakir i ne odlučuje on o tome. Ne može on odlučivati ni o Brčkom ni o NATO trupama, to može biti njegova muzička želja, ali znate svi možda imaju neke muzičke želje, pa možda nekome večeras ne odgovara Bijelo dugme, neko bi volio da to bude Ceca, ali Bože moj, imaš ono što imaš. Tako i Bakir bi trebao prihvatiti Bosnu i Hercegovinu onakvu kakvu je ima, a to je država dva entiteta tri konstitutivna naroda, na dejtonskom Ustavu i samo takva Bakira može opstati, ako misliš da se odrekneš Srba i Hrvata ne možeš sačuvati BiH. Mi smo došli u jedan veliki apsurd, a to je da mi u RS se više zalažemo za očuvanje BiH nego sto se zalaze Bakir i njegova klika, prema tome nek mu je sa srećom, od toga nema ništa – rekao je Višković.

Izetbegović je jučer nakon Glavnog odbora SDA, pozvao NATO i EUFOR da u skladu sa njihovim mandatom pojačaju prisustvo u Bosni i Hercegovini, a posebno, kako je kazao, u Brčko Distriktu.