ra
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
NER FIT

Bh. predstavnik u Konferencijskoj ligi, FK Velež, odigrao je solidnih 1:1 u prvoj utakmici 3. pretkola u gostima protiv Elfsborga i tako ostao u igri za plasman u doigravanje ovog takmičenja.

FIXGEHALT

Strijelac za Velež za vodstvo 0:1 “Rođenih” na Boras Areni bio je Slaviša Radović, koji je po povratku u BiH dao izjavu za FTV.

Kaže kako je zadovoljan igrom ekipe, te ne krije da je sretan zbog pogotka, ali i da ne smije biti opuštanja na utakmici protiv Radnika koju ekipa igra između prvog i drugog duela protiv Šveđana.

– Zadovoljan sam igrom ekipe, naravno da uvijek može bolje, ali u utakmici protiv Elfsborga dali smo sve od sebe. S druge strane znamo koliko ova ekipa može i svakako da ćemo se truditi nastaviti u ovom ritmu. Presretan sam zbog gola, pogotovo što sam imao neke turbulentne nastupe poslije povrede. Trebalo mi je ovo zbog samopouzdanja. Sad imamo utakmicu sa Radnikom koju moramo ozbiljno shvatiti i pokušati doći do pobjede, kaže Radović.

LIDER

Kaže da je struka Veleža dobro skautirala protivnika.

– Što se tiče revanš utakmice, sigurno je da neće biti lako. Ako opet budemo imali ovu želju, volju i htijenje ja se nadam da ćemo napraviti pozitivan rezultat. Stručni štab je odlično skautirao Elfsborg i vjerujte mi da je ovo veoma dobra ekipa. Kada smo na 100 posto ne plašimo se nikoga. Sanjamo i sanjat ćemo sve dok imamo šanse za Evropu, zaključio je Radović.