RAMAZAN JE: Kasumović i Pivić zajedno na iftaru, politiku ostavili po strani

RAMAZAN JE: Kasumović i Pivić zajedno na iftaru, politiku ostavili po strani

Prvi čovjek Zenice gradonačelnik Fuad Kasumović i prvi čovjek Zeničko-dobojskog kantona premijer Nezir Pivić sinoć su zajedno prisustvovali na jednom iftaru kod Zenice, tačnije u Brizniku, piše 072info.

Mnogi građani oduševljeni su kada su vidjeli fotografije gdje su Kasumović i Pivić nasmijani, a to se sve desilo u noći Lejletul-bedr.

Oni su politiku ostavili po strani i družili se sa svojim sugrađanima kako bi im osigurali sto bolje uslove za život u njihovoj zajednici.

Građani su ovaj susret definisali na sljedeći način, a komentar prenosimo u cijelosti:

“Dvije su glavne poruke Bedra, bez kojih nema uspjeha današnjim generacijama. Prva je da  čuvamo jedinstvo i druga, da se međusobno dogovaramo. Pričamo o Bedru svake godine, a sve više se dijelimo na stranke, grupe, one za i one protiv, njihove i “moje”. Bojim se da nismo na ispravan način razumjeli šta je to Bedr. Simbol jedinstva. Brojnost nije bitna ako se međusobno volimo. Nema mi i oni. Ako svi idemo istim putem, Kur’ana i sunneta. Bog će nam pomoći samo ako ispunimo ove uvjete koje su ispunili prvi muslimani, borci Bedra”, napisano je na društvenim mrežama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS