Portal 072info

Ramazanska akcija: Donirajte kesu makarona ili litar ulja, naše malo je nekome mnogo

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Uz podršku dobrih ljudi, prošli ramazan je obradovano više od 40 porodica. Prema riječima volontera ovog udruženja, to su bile samohrane majke, porodice sa članovima koji su oboljeli, porodice bez ikakvih primanja, porodice koje su zatekli bez namještaja kako spavaju na podu, kao i sugrađanin koji živi u kontejneru koji mu je dodijelila općina.

“Akcija je zamišljena kao pomoć socijalno ugroženim porodicama u vidu bogatog ramazanskog paketa koji se sastoji od prehrambenih i higijenskih potrepština, kao i bajramski paketići i eventualno još neki poklon u vidu slastica porodicama za Bajram. I ove godine, ako Bog da, planiramo posjetiti najugroženiju kategoriju porodica, uglavnom postača i obradovati ih kako bi i oni sa veseljem dočekali iftare”, kazali su iz udruženja “Obraduj nekoga”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Bitno je naglasiti da svako može donirati količinu i prozivode koje želi, a volonteri poručuju da je i jedna kesa makarona ili litar ulja velika donacija.

Ukoliko želite pomoći možete kupiti brašno, ulje, šećer, so, tjesteninu, rižu, grah, paradajz sos, povrtni začin, eurokrem ili džem, margarin, mlijeko, sok, kečap, gotove čorbe, deterdženti za veš i suđe, kaladont, četkica za zube, sredstva za čišćenje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Vaše donacije svakim radnim danom možete dostaviti u prostorije udruženja na adresi Himze Polovine broj 12 od 15 h do 18:30 sati, uz napomenu da se radi o donaciji za ramazansku akciju, ili ukoliko niste u mogućnosti dostaviti, možete nam javiti vašu adresu kako bismo vas spojili sa osobom koja se nalazi u vašoj blizini i može da preuzme donaciju uz dogovor. Naše malo, nekome je mnogo”, poručili su.

Ukoliko želite izvršiti novčanu uplatu to možete uraditi na sljedeće račune:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Ramazanska akcija“

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Od uplaćenog novca kupit će se svježe meso, voće i povrće na dan posjete.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Udruženje “Obraduj nekoga” radi više od godinu dana, a o njihovim vrijednim volonterima koji ustaju svaki dan u pet ujutro i dijele pelene i hranu pisali smo ranije. Redovno posjećuju blizu 40 porodica kojima pomažu da othrane djecu i olakšaju im svakodnevnicu.

Klix.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME