Portal 072info

Ramazanski projekt: Uskudar za Zenicu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica u saradnji sa općinom Uskudar (Istanbul), organizuje iftare za postače tokom čitavog mjeseca Ramazana u Zenici. Organizacija iftara će trajati od 01.07 -27.07. 2014 god. Općina Zenica i općina Uskudar su gradovi pobratimi, te je ovo samo jedan od projekata koji će se realizovati u budućem periodu, a koji ima za cilj jačanje prijateljstva i bratstva između bratskih općina i BiH i Republike Turske.

Prilikom nedavne posjete delegacije Mostova Prijateljstva u Istanbul i općinu Uskudar, smo dogovorili ovaj  ramazanski projekat koji će realizovati naša organizacija. Ukupno će biti organizovano 30 iftara sa ukupno  3000 iftara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uz organizovanje iftara, biće organizovan i prigodan muzički program sa ilahijama i kasidama. Iftari će biti organizovani na otvorenom pod šatorima u bašti Doma Armije (BZK Preporod), u Zenici. Nekoliko iftara bit će organizovano i na drugim lokacijama na području općine Zenica.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica se zahvaljuje općini Uskudar i načelniku općine Uskudar Hilmi Turkmenu, na podršci ovom hairli projektu koji će nadamo se   postati tradicija u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

                               RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)