Rambo iz Visokog kupio svu “Nutellu” u UIO BiH

Rambo Huseinović, iz Visokog pokupovao je svu Nutellu koja se jučer prodavala u Upravi za indirektno oporezivanje BiH u Banja Luci.

Dao je najbolju ponudu za više od dvije hiljade tegli namaza koga je Uprava ponudila na direktnu prodaju jer mu avgustu ističe rok, prenosi ATV. 

Rambo Huseinović, iz Visokog pokupovao je svu Nutelu koja se danas prodavala u Upravi za indirektno oporezivanje BiH u Banja Luci. Dao je najbolju ponudu za više od dvije hiljade tegli namaza koga je Uprava ponudila na direktnu prodaju jer mu avgustu ističe rok.

“Prihvata se ta ponuda?”, “Prihvata kako da ne!”. “Hvala vam na učešću i vidimo se ako Bog da naredni, sad ćemo se mi dogovoriti oko rješenja, dobićete fakturu, oko primopredaje, uplate, to ćemo se sve dogovoriti.”  

Rambo je predstavnik firme ”Market Stop Shop” i njegova ponuda za popularni namaz bila je 9.175 maraka. Praktično, po tegli oko četiri i po marke, što je odlična cijena jer se inače prodaju za osam do desert maraka.

“Imamo neku novčanu korist, naravno.” “Jeste li pravili poređenje da istu količinu Nutelle kupujete po redovnoj cijeni, koliko bi vas koštalo?”, “Koštalo bi znatno više, naravno. Koštalo bi najmanje 14.000, 15.000 KM, mada je ovo krajnji rok upotrebe do osmog mjeseca, tako da se mora dati po nekoj nižoj cijeni”, rekao je Rambo Huseinović, predstavnik firme “Stop shop” iz Visokog.

Oko 2.000 teglica čokoladnog namaza sa lješnjakom dobilo je novog vlasnika. Njihova gramaža je od 450 gr do 1 kg i za nekoliko sati kreću put Visokog.

U skladište UIO u Zalužanima “Nutella” je dospjela kao carinska zaplijena carinika jer pošiljka nije imala dokumenta o porijeklu, tačnije, gdje je kupljena i kako je plaćena.

“Možemo prodavati robu gdje su postupci pred nadležnim sudovima okončani i gdje se u tim odlukama sudova kaže da mi tu robu izložimo prodaji”, objašnjava Ratko Kovačević, portparol UIO BIH.

Ako postupak pred sudom nije završen, kao u slučaju oduzete Nutelle, UIO lako kvarljivu ili robu pred istekom roka prodaje, dobijeni novac uplaćuje na poseban račun. Pravo učešća danas su imala pravna lica sa teritorije BiH. A ovoga će biti još. Doduše, možda ne Nutelle, ali svoje kupce trebalo bi da nađu ostale stvari koje su oduzete i stoje u skladištu Uprave. Tamo su, između ostalih, automobili, kombi koji je prevozio migrante, bijela tehnika, automobilske gume, obuća, gazirani napici i slatkiši.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE