Ramiz Vikalo, heroj Srebrenika, ali i cijele BiH: Bez razmišljanja skočio u ledenu rijeku i spasio muškarca

Ramiz Vikalo, heroj Srebrenika, ali i cijele BiH: Bez razmišljanja skočio u ledenu rijeku i spasio muškarca

Policajac Ramiz Vikalo, zaposlen u Sudskoj policiji FBiH, postao je heroj Srebrenika, ali i cijele Bosne i Hercegovine. On je u nedjelju iz rijeke Tinje spasio starijeg muškarca.

Kako je za “Avaz“ kazao Vikalo, nije mnogo razmišljao, nego je odmah skočio u hladnu rijeku kako bi spasio tog čovjeka.

Čuo povike

– Kod pomoćnog stadiona OFK Gradina stariji muškarac pao je u rijeku Tinju, a, na svu sreću, trenutak kada je pao u hladnu vodu vidjela su djeca koja su bila na terasi te su odmah počela zvati u pomoć. Kada sam čuo povike, pogledao sam u rijeku i vidio kako starijeg muškarca voda nosi – priča Vikalo.

Kako nam je kazao, u rijeku je pao Sajo Tursunović, koji živi u Hrvatskoj, a rodom je iz Srebrenika. Kako navodi Vikalo, Tursunović je došao na odmor.

Hitna pomoć na licu mjesta - Avaz

Hitna pomoć na licu mjesta. Avaz

– Tinja je već nosila čovjeka i izgledao je beživotno, praktično se već počeo daviti. Ono što znam jeste da ga je voda nosila oko 30 metara prije nego što sam ga izvukao na sigurno. Voda je na mjestu gdje je pao duboka više od metar, ali uspio sam da ga nekako izvučem na nasip te sam pristupio davanju vještačkog disanja… Na svu sreću, sve se završilo bez tragičnih posljedica – govori Vikalo.

Ispričao nam je da je sretan jer je nekome spasio život.

Brojne čestitke

– Osjećaj, nakon što sam vidio da je čovjek živ, ne mogu vam opisati. Sretan sam. Međutim, moram istaći, moja moralna, ljudska i svaka druga odgovornost mi nalaže da budem u službi građana. Također, moj posao kao sudskog policajca mi nalaže da spašavam živote – navodi Vikalo.

Istakao je da su mu porodica, kolege, komšije, prijatelji, znani i neznani čestitali na hrabrosti. Također je dodao da ne zna gdje se sada nalazi Tursunović.

Okliznuo se dok je šetao

Na mjesto događaja izašle su policijska patrola i ekipa Hitne pomoći, koja je zbrinula nesretnog čovjeka. Prema službenoj zabilješki, Tursunović je pao u rijeku dok je šetao nasipom korita rijeke. 

Kako je sam Tursunović naveo policajcima, okliznuo se i završio u ledenoj vodi, a od smrti ga je spasio upravo Ramiz Vikalo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica