Portal 072info

RAMO ISAK: O depolitizaciji javnih preduzeća

PROMO – IZBORI 2016 – U toku predizborne kampanje kandidat za gradonačelnika Zenice, mr. Ramo Isak, više puta je naglašavao da direktori i pojedini uposlenici javnih preduzeća potpuno nezainteresirano pristupaju obavljanju svojih funkcija, iako su pojedina javna preduzeća u teškoj situaciji, pa i pred stečajem.

Posljednjih dana Stranci demokratske aktivnosti – ASDA Zenica i kandidatu za gradonačelnika mr. Rami Isaku obratio se veliki broj građana uznemirenih informacijom sa portala da je direktor JP ‘Vodovod i kanalizacija’ odlukom Nadzornog odbora na ime nekakve stimulacije na svoj privatni račun primio 150.000,00 KM. Prosto nevjerovatno!

U situaciji kada je naša privreda na koljenima, kada građani jedva sastavljaju kraj sa krajem ili čak i gladuju, takvo protivzakonito ponašanje smatramo sramnim.

U najmanju ruku protivzakonit je i sporan osnov za donošenje takve odluke, i u tolikom iznosu. Svaki mjesec na računima za vodu dobijamo obavezu plaćanja paušala od 3,50 KM, a javna je tajna da je i to nezakonita odluka javnog preduzeća ‘V i K’ kojom se isplaćuje njihov aktuelni kredit.

Kakve li ironije – direktor firme uz to učestvuje na predizbornim skupovima stranke koja ga je postavila na funkciju i pod logom ‘Zenica u mom srcu’ drži političke govore o potrebi ‘popravka’ stanja u našem gradu. Sa ‘Zenicom u svom srcu’ i s punim džepovima naših para on vrijeđa svakog poštenog građanina Zenice.

Podržavamo sve neovisne medije u njihovom istraživačkom radu i tačnom informisanju javnosti o ovom nezakonitom, neprimjerenom i nemoralnom slučaju.

Pozivamo istražne organe da u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima u potpunosti istraže ovaj slučaj i preduzmu odgovarajuće mjere. ASDA Zenica će svakako istrajavati u tome da se izvrši depolitizacija gradskih javnih preduzeća, kako bi ona bila u službi svih građana Zenice, a ne ‘privatizirane’ firme svojih direktora.

velikiizbori

Podijelite članak

Počitajte još

Zenički apsurdi: Jednu kolovoznu traku čistit će gradska služba, a drugu traku kantonalna

072info

DRAMA U ZENICI: Poprskao ga sprejom i pokušao uzeti mobitel

072info

Mještani Tetova strahuju da ne budu zaboravljeni

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box