Portal 072info

RAMO ISAK: O gradskim bazenima

Kao što smo već i ranije objavljivali, u toku svog vijećničkog mandata mr. Ramo Isak uvijek se neumorno zalagao za rješavanje tako važnih životnih pitanja građana. I dok se sadašnja gradska administracija često zanosila nerealnim ‘mega projektima’, on se uvijek bavio i lokalnim problemima običnih ljudi. Zbog toga je opredjeljenje mr. Rame Isaka kao kandidata za gradonačelnika Grada Zenica, da uz opće globalne razvojne projekte Zenice predstavi građanima svoje viđenje i sistemsko rješenje mnogih dugogodišnjih lokalnih problema, za koje ekspertni tim Stranke demokratske aktivnosti – ASDA Zenica ima pripremljene stručne planove i programe.

Tako je planirano da nekadašnji olimpijski bazeni u Zenici, uz angažovanje domaćih zainteresiranih privrednika, prorade punim kapacitetom. Uz dodatna ulaganja na podizanju kvaliteta i pročišćavanju vode, predviđamo izgradnju i novih terena za rekreaciono-sportske sadržaje koji su u korelaciji sa plivačkim sportskim disciplinama. Takođe, planiramo izgradnju i unapređenje ugostiteljskih i drugih usluga i ponuda na bazenima, te uvođenje ljetnjih sportskih i kulturnih manifestacija lokalnog, pa i regionalnog značaja.

Mr. Ramo Isak će se posebno zalagati da se osposobi i u punu funkciju stavi zatvoreni bazen Željezare ‘Zenica’, koji bi zajedno sa sportskom halom mogao biti osnova za ponovno oživljavanje plivačkog klupskog, pa i vaterpolo sporta u Zenici. Stavljanjem u korištenje punim kapacitetom svih bazena u Zenici, uz ostale propratne sportsko-rekreacione i ugostiteljske sadržaje, stvorit će se osnova da svi sportisti i građani Zenice mogu tokom cijele godine nesmetano da upražnjavaju plivačke rekreativne i sportske aktivnosti.

PROMO

Podijelite članak

Počitajte još

Više od 150 trudnica na besplatnom edukativnom druženju u Zenici

072info

ZENICA Oduzeli Golf vozaču koji duguje 11.000 KM za kazne

072info

Zeničanka Alisa Smirko: Svi u sebi imamo kretivnost, samo je bitno otkriti koju, zavoljeti je i upustiti se u realizaciju!

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box