Ramo Isak odgovorio Dodiku: Senilni Milorade, da te podsjetim…

Ramo Isak odgovorio Dodiku: Senilni Milorade, da te podsjetim…

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjave predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika, koje su uslijedile nakon što mu je ministar Isak čestitao Dan nezavisnosti BiH – države u kojoj se Dodik nalazi na funkciji predsjednika jednog od dva bh. entiteta. 

Uslijed duševne nemoći starosti, odnosno senilnosti, Milorad Dodik zaboravio je da je 22. marta 1996. godine ponosno govorio kako Bosnu i Hercegovinu smatra svojom domovinom.

Zaboravio je, vjerovatno zbog staračke demencije, da je punih usta ispravno tvrdio da ‘Republika Srpska nije država’ i da je ‘bolje biti entitet u Bosni i Hercegovini nego provinicija u Srbiji’.

Milorade, ti kao čovjek opterećen krivičnim postupkom i kao čovjek čije je ime duboko urezano na crnim listama zbog kriminala i korupcije, nisi kompetentan da glumiš mog savjetnika i daješ mi sugestije. Ti kod mene Milorade imaš tretman samo i isključivo kao osoba koja može sjediti ili spavati u pritvorskoj jedinici”, poručio je ministar Isak, pa dodao:

“Shvatam da te hvata panika i da nije jednostavno. Valja luksuz u kojem živiš na račun, uglavnom bosanskohercegovačkih poreskih obveznika, srpske etničke pripadnosti, zamijeniti sobicom sa WC šoljom i umivaonikom. Ali sam si kriv za to. I ne brini, naviknut ćeš se. Morat ćeš.

A ja ću te se sjetiti svakog 1. marta čestitkom u kojoj će pisati: ‘Milorade, sretan ti Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Države u kojoj si mogao biti slobodan čovjek i lider, a ti si izabrao da budeš sramota’. Obećavam, Milorade.”

Radio Sarajevo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE