Portal 072info

Ramo Isak: Podrška policiji Zeničko-dobojskog kantona

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na nastavku 7. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona koja je održana 07.05.2019. godine, skupštinski poslanik mr. Ramo Isak dao je punu podršku Informaciji o stanju bezbjednosti na području Kantona za 2018. godinu. On je naglasio potrebu da policija u okviru svoga rada i djelovanja što više koristi tzv. proaktivnu ‘filozofiju’ policijskog rada, jer samo preventivnim mjerama i bavljenjem uzrocima, a ne samo posljedicama krivičnih djela, može se potići zadovoljavajuća i objektivna i subjektivna sigurnost, odnosno bolji kvalitet života građana. Iskazao je svoje zadovoljstvo što je osigurano povećanje plaća policajcima od 12%, te dao prijedlog kako da se u budžetu Kantona osigura dodatnih 2-3 miliona KM za neophodnu modernizaciju rada policije i povećanje standarda uposlenika MUP-a. 

Poslanik Isak se osvrnuo i na ključni problem zastoja u saobraćaju usljed rekonstrukcije tunela Vranduk I i Vranduk II, što dodatno otežava i rad policije, kako na regulisanju saobraćaja, tako i na čestim intervencijama među učesnicima u saobraćaju radi uspostave i održavanja JRM. Zatražio je da se preispita odgovornost svih subjekata koji su doprinijeli da se na jedan ovako neorganiziran način pristupi rekonstrukciji tunela i izazivanju kolapsa u saobraćaju. Posebno iz razloga što je na pragu ljetna turistička sezona kada se očekuje veliki broj vozila na ovom od međunarodnog značaja važnom putnom pravcu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na kraju, mr. Ramo Isak čestitao je ministru Dariju Pekiću na dosadašnjim već vidljivim rezultatima u radu MUP-a i još jednom je naglasio da će policija u službi svih građana u Zeničko-dobojskom kantonu imati njegovu punu podršku.   

Podijelite članak
  • 29
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME