Ramo Suhić
AUTOR: P.D.
DATUM: stu 8, 2021 @ 17:31
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Ramo Suhić, komandir Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, govorio je medijima o tragediji koja se dogodila danas u Topčić Polju kada su dva radnika firme “Čengiz” pala u rijeku Bosnu kada se otkačila korpa na gradilištu Koridora 5c.

NER FIT

Nakon dobijene informacije da su dva lica, radnici preduzeća “Čengiz”, pali u vodu, odmah smo stupili u pretragu terena u cilju spašavanja i potrage koja bi rezultirala pronalaskom lica.


Na osnovu informacija koje smo dobijali od svjedoka i ovo što su timovi radili, konstatujemo da radi vodostaja rijeke i vremenskih uslova trenutno nismo u mogućnosti pronaći lica.

Nastavljamo potragu u ranim jutarnjim satima, na osnovu dogovora našeg menadžmenta u čemu će nam pomoći i Civilna zaštita.

Tekst se nastavlja nakon reklame

U potrazi su učestvovali Specijalna policijska jedinica MUP-a ZDK, Kantonalna civilna zaštita ZDK, te Gorska služba spašavanja Zavidovići i Žepče.

Tragova trenutno nema, to su samo informacije svjedoka koje možemo uzeti kao subjektivne.

Potraga se nastavlja sutra od lica mjesta nizvodno niz rijeku gdje nam to tragovi budu govorili, a to ćemo početi, najvjerovatnije, sutra od 9 sati – zaključio je on.

LIDER