Raniji slučajevi utapanja u rijeci Bosni na području Zenice

NAŠA TEMA

65989EFC 6C03 49CF 94A8 4FABA3B40B57

Utvrđen je identitet muškarca čije je tijelo sinoć izvučeno iz rijeke Bosne u Zenici. Riječ je o 58-godišnjem S. S., potvrđeno je iz MUP-a Zeničko – dobojskog kantona.

Podsjetimo, stariji muškarac u 19:20 sati kod restorana Ušće upao je u rijeku Bosnu, od tog trenutka za tom osobom pokrenuta je intenzivna potraga.

Ubrzo je tijelo uočeno u vodi kod mljekare, nakon čega je izvučeno na obalu. Tijelo su izvukli pripadnici vatrogasne jedinice.

Zenička javnost još pamti ranije slučajeve utapanja u rijeci. Naime, na području Zenice zabilježena su još dva slučaja nesretnog utapanja u rijeci Bosni.


Naime, nesretnim okolnostima u večernjim satima 4. aprila 2009. godine Selma Kovačević, učenica Srednje mješovite škole iz Zenice, pala je u nabujalu rijeku u centru grada. Njeno tijelo pronađeno je 1. maja u rijeci Bosni, u naselju Ulišnjak, kod Maglaja.

Sličan nesretan slučaj dogodio se u noći sa 30. na 31. januar 2015. godine kada je Tarik Mezetović iz Zenice nestao u neposrednoj blizini rijeke Bosne na lokalitetu Ušća. Njegovo tijelo pronađeno je 14. maja u Vranduku.

Osim nesretnih utapanja na lokalitetu Ušća, pamte se i raniji nesretni slučajevi utapanja u rijeci Lašvi kod Zenice. 

Kobne večeri sa 4. na 5. februar Amar Kozlić se vraćao sa dvojicom prijatelja iz provoda. Pod još nerazjašnjenim okolnostima sletio je upravljajući “Audijem” u rijeku Lašvu.

Tijela njegovih prijatelja, Huse Delića i Almena Begovića, pronađena su 5. februara, međutim tijelo mladog Kozlića još nikada nije pronađeno.

Osim ove tragedije, zabilježen je i nesretan slučaj utapanja Antonele Kvesić (31) iz Mostara.

Također, javnost pamti i slučaj utapanja Senahida Čage iz Lašve kod Zenice. Podsjetimo, mladića je na putu M-17, na mostiću kod skretanja za Lašvu, 2. aprila 2019. godine u večernjim satima ostavio prijatelj sa kojim je tu noć bio vani. Htio ga je odvući u restoran “Titanic”, koji se nalazi u neposrednoj blizini tog mosta, gdje inače i radi, ali, on mu je rekao da stane tu, pa da će pješice otići do restorana.

Porodica ga je pokušala dobiti na mobitel, međutim, bio je isključen. Policija je zadnji put mobitel locirala 2. aprila, u 00.05 sati.

Za nestalim Čagom danima je neumorno tragalo 80 ljudi iz Federalne uprava Civilne zaštite, Jedinice za zaštitu spašavanja Grada Zenica, Gorske služba spašavanja Zenica, Dobrovoljnog vatrogasnog društvo Zenica, Policijske uprava Zenica, lovačkog društvo kao i brojni mještani.

Njegovo beživotno tijelo uočeno je u rijeci Bosni, na lokalitetu Blatuše, i to 30. aprila 2019. godine. 

Prethodni članakBračni par Salim i Refika preko 50 godina u kovačnici: Kada bi se ponovo udavala, opet bi to bio kovač!
Sljedeći članakProfesor Alija Kožljak: Danas bismo trebali imati signale hoće li Putin narediti invaziju