Ranjen 18-godišnjak tokom lova

D0A39476 D083 47D8 989C 2811633BF057

Kod Karlovca je jučer ranjen 18-godišnjak tokom lova.

Državno odvjetništvo ovo vodi kao nesretan slučaj, saopćila je policija.

Hrvatski mediji prenose da je mladić hospitaliziran i da je u toku nadzor Lovne inspekcije. 

Zrno prošlo kroz divljač

U policijskom saopćenju stoji da je u organiziranom lovu u šumskom predjelu Gornjeg Sjeničaka kod Karlovca ozlijeđen 18-godišnji lovac, a da je metak kojim je ozlijeđen ispalio 25-godišnjak kada je “pucao na divljač te je zrno prošlo kroz divljač, a fragment zrna pogodio je 18-godišnjaka koji je tom prilikom lakše povrijeđen”.

Organizator lova bilo je Lovačko društvo “Fazan” iz Banskog Kovačevca, a predsjednik Denis Karas potvrdio upravo traje izvanredni nadzor rada Lovačkog društva u povodu nesreće.

Težina povreda

– Lov je bio organiziran po svim pravilima plana mjera sigurnosti pri provedbi skupnog lova. Dio metka koji je prošao kroz divljač promijenio je smjer i pogodio mladića, što je čista nesreća – rekao je Denis Karas, predsjednik Lovačkog društva “Fazan” koje je organiziralo lov.

Dodaje da je mladić hospitaliziran u karlovačkoj bolnici, ne zbog težine povreda već zbog straha od infekcije, upravo zato što je metak prošao kroz divljač.

Prema saznanju predsjednika Županijskog lovačkog saveza Vinka Pavlića zrno nije zahvatilo vitalne organe ni kost i mladić bi se trebao brzo oporaviti.

Prethodni članakDžanan Musa se vraća u Evropu
Sljedeći članakTEŽAK ŽIVOT IPAK JE BIO JAČI OD DŽEJA: Početak kraja bilo je ubistvo sestre Šeherzade