Raouraoua: Halilhodžić može otići odmah ako želi

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

vahaPredsjednik fudbalskog Saveza Alžira, Mohamed Raouraoua u gostovanju na jednoj alžirskoj TV stanici govorio je o svom odnosu sa bh. stručnjakom na klupi Alžira, Vahidom Halilhodžićem. 

Legendarni napadač Veleža, PSG-a i Nantesa rekao je za francuske medije kako ne voli da mu se ljudi miješaju u posao, te da će zbog toga vjerovatno napustiti mjesto selektora reprezentacije Alžira nakon završetka Mundijala u Brazilu sljedećeg ljeta. 

”Nisam ja ovca i ne znam uvijek reći da i u svim okolnostima. Za mene, moja misija na čelu alžirskog nacionalnog tima završava u Brazilu, vidjet ćemo šta će se desiti kasnije”, rekao je Vaha za France 24.

Nije se dugo čekalo na odgovor Raouraoue. “Nismo ništa promijenili u svom programu. Halilhodžić je i dalje selektor. On ima potpisan ugovor u kojem stoji da je cilj reprezentacije osmina finala Svjetskog prvenstva. On ima vremena do kraja januara da donese odluku. Međutim čak i ako ne ostane na čelu reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva, počet ćemo tražiti rješenje. Čak je i Bayern potpisao ugovor sa Guardiolom, nekoliko mjeseci prije nego što je klupu napustio Heynckes,” rekao je predsjednik Saveza i dodao: 

“Problem između mene i Vahida ne postoji. Kada sam pročitao intervju za France 24 moram priznati da sam bio iznenađen. Međutim kada sam pročitao intervju dva puta shvatio sam da nema ništa problematično u njemu. Nismo čuli pitanja novinara. Način njegove komunikacije nije uvijek dobar. Treneri nekada kažu stvari koje ne misle. Kada kaže da je spreman da ponudi svoju funkciju treneru koji kaže da može sa Alžirom izboriti plasman u osminu finala, on ne misli da je nezamjenjiv,” rekao je Raouraoua. 

Predsjednik Fudbalskog saveza Alžira istakao je kako Halilhodžić može napustiti kormilo reprezentacije nakon SP, ali i odmah, ukoliko to želi. 

“Ja ne sumnjam u njegovu želju da sa reprezentacijom ostvari odličan rezultat na SP. Mislim da je njegov najveći strah da ne doživi sudbinu kao sa Obalom Slonovače. Kao što sam rekao on može otići odmah nakon Svjetskog prvenstva, ali može i odmah sada, ja ne želim zadržati nikoga protiv njegove volje,” riječi su Raouraouae.