Rasim Ljajić: Vučić vrlo zabrinut za stanje u BiH, razgovarali smo i o Edinu Vranju

ras
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije i lider SNS-a, razgovarao je danas u Beogradu s predsjednikom Socijaldemokratske partije Srbije i Sandžačke demokratske partije Rasimom Ljajićem, bivšim dugogodišnjim ministrom u vladi ove zemlje.

Kako je za “Avaz”, nakon sastanka, rekao Ljajić, razgovaralo se o saradnji dvije stranke pred izbore koji su planirani za proljeće naredne godine, a konstatirano je zadovoljstvo dosadašnjim odnosima i saradnjom.

Ljajić je iskoristio priliku da na susretu s Vučićem razgovora i o pitanju uhapšenog  Edina Vranja.

 – Saglasili smo se da je taj slučaj potrebno što prije riješiti, u skladu s međunarodnim i zakonima Republike Srbije. Također, izražen je stav da dva tužilaštva, Srbije i BiH, moraju imati bolju i kvalitetniju saradnju i da se ona mora nastaviti. Nadam se da će se ovaj postupak vrlo brzo pozitivno okončati – rekao je Ljajić.

On je, prenoseći utiske sa sastanka, kazao da nikada do sada nije vidio zabrinutijeg Aleksandra Vučića za stanje u BiH.

– Vučić se zalaže da se tenzije u BiH spuste, da se svi vrate razgovorima i dijalogu jer je svima u regionu jasno da bez mira u BiH ne možemo govoriti o evropskoj budućnosti i perspektivi zemalja zapadnog Balkana – kazao je Ljajić.

Oni su jednoglasni u ocjeni da se stanje u BiH direktno održava i na položaj bošnjačke nacionalne zajednice u Srbiji, odnosno Sandžaku, i da dogovor i saradnja svih u BiH relaksiraju i poziciju Bošnjaka u Srbiji.

Također, razgovarali su i o infrastrukturnim projektima Vlade Srbije u Sandžaku.

GODISNJICA
MARKETING