Portal 072info

Raskol u svijetu tenisa: Federer i Nadal digli glas protiv Đokovićeve unije

Screenshot 11 115
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Španski teniser Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer javno su se usprotivili kreiranju nove unije tenisera pod nazivom “Professional Tennis Players Association” (PTPA) s Novakom Đokovićem i Vašekom Pospišilom na čelu. “Svijet trenutno proživljava tešku i komplikovanu situaciju. Lično vjerujem da su ovo vremena u kojima trebamo biti mirni i svi raditi i vuči u istom smjeru. Vrijeme je za jedinstvo, ne za razdor. Ovo su trenuci kada se velike stvari mogu postići dokle god je svijet tenisa ujedinjen. Svi mi, igrači, turniri i vladajuća tijela moramo raditi zajedno. Imamo veći problem i razdor definitivno nije rješenje”, napisao je Nadal na Twitteru, a brzo ga je replicirao Federer.

“Slažem se sa Rafom. Ovo su nesigurna vremena i ključno je ostati ujedinjen i kao i igrači i kao sportisti i ići naprijed”, poručio je Federer.

Podsjetimo, neki od najboljih tenisera svijeta, predvođeni Đokovićem odlučili su da se odvoje od ATP-a i osnuju novo udruženje igrača.

Ideja je da udruženje ponese naziv Asocijacija profesionalnih tenisera (Professional Tennis Players Association), a da zastupa interese najboljih 500 igrača u singlu i 200 u dublu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Cilj nije da se zamijeni ATP, već da se oformi struktura koja će pružiti podršku igračima, a koja će se baviti pravilima ATP, podjelom zarade, disciplinskim mjerama, zdravstvenim osiguranjem, penzionim fondom…

Na ovaj korak teniseri su se odlučili jer smatraju da Vijeće igrača ATP nema dovoljan uticaj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)