Rasprava oko SDA glasača: ” I ja hoću da osvojim vaše biračko tijelo, i ja volim seljake!”

Na sjednici Skupštine KS u toku je rasprava o Prijedlogu Odluke o dopunama Odluke o usvajanju plana restruktuiranja zdravstvene djelatnosti i reorganizacije zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, a uslijedila je zanimljiva rasprava između Damira Nikšića i Mahira Devića o konzervativcima i seljacima.

Bolje da stvari ostanu kakve jesu

Nikšić je nakon jednog izlaganja Devića rekao da ga razumije kada kaže da je SDA za to da stvari ostanu iste u ovoj oblasti.

– Ja vas razumijem. Bolje da stvari ostanu kakve jesu. Zbog gledateljstva, status quo je emanentan konzertvativnim strankama i da je to posao konzervativnim strankama iz opozicije – kazao je Nikšić.

Dević je odgovorio da mu je jasna ta ideološka fraza “samo da nije SDA pa nek je i gore”.

Copy

– Potpuno pogrešno ste interpretirali ono što sam rekao, jer vam je namjera bila da kažete da smo mi iz SDA konzervativci i seljaci. To je vaš cilj, ali neće proći. Mi smo za promjene , za bolje stvari, ali ako ćemo napraviti gore onda je bolje ne počinjati – naveo je Dević.

Za ruralni razvoj

Nikšić je rekao da Dević halucinira.

– Nastranu halucinacije kolege Devića, ja sam seljak iz Brezovog Polja, ja sam reprezent. Isto tako smo konzervativac u vezi nekih stvari. I ja za mnoge stvari želim da ostanu kakve jesu. Ne znam zašto ste ljuti, možda ste više kafa popili danas. Nemojte me zavađati sa biračkim tijelom, i ja hoću da osvojim vaše biračko tijelo, i ja volim seljake i za ruralni sam razvoj i to više nego vi – naveo je Nikšić.

Dević mu je poručio da on neće imati birača iz SDA piše Avaz.

Prethodni članakDrama na sudu: Jedna žena izbola drugu nožem 
Sljedeći članakBahatost nema granicu: Evo koji bh. političar u službenom automobilu prevozi tendu