Portal 072info

Raste broj maloljetnih alkoholičara

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mladi-i-alkohol-685x455

 U Doboju je evidentan porast socijalno neprihvatljivih ponašanja, dok se starosna granica izvršilaca smanjuje do perioda rane adolescencije, zaključak je današnjeg okruglog stola “Alkohol i ponašanja mladih”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Psiholog Centra za zaštitu mentalnog zdravlja Doboj Mladenka Milanović rekla je novinarima da je evidentan porast mladih koji se obraćaju Centru zbog alkoholizma, koji je najčešće praćen socijalno neprihvatljivim ponašanjem.

– Starosna granica se spušta, a podjednako su zastupljeni i dječaci i djevojčice – navela je Milanovićeva i dodala da je riječ o sve mlađim osobama, rano-adolescentima od 14 godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema njenim riječima, odgovornost za ovaj problem ne trebaju snositi samo zdravstveni radnici, već i cijela zajednica.

Načelnik Službe za psihijatriju dobojske bolnice “Sveti apostol Luka” Vjekoslav Kovačević ukazao je na porast svih vrsta mentalnih oboljenja, te da je psihička slika kod djece i mladih ugrožena.

– Porodica je razbijena, a siromaštvo i beznađe utiču na razvoj djece, ali i ponašenje odraslih – upozorio je Kovačević.

Kovačević je poručio da sve institucije trebaju bolje da se pripreme za očuvanje i pripremu generacija za buduće vrijeme, u smislu očuvanja psiho-fizičkog zdravlja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Okrugli sto “Alkohol i ponašanja mladih” organizovao je Centar za zaštitu mentalnog zdravlja Doboj povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv alkoholizma.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME