RASULO U ZENIČKOJ SDA: Ko kuje smjenu Piviću, članovi traže ispisnice, sjednice IO misaona imenica

SAZNAJEMO

Veliko rasulo vlada u Stranci demokratske akcije (SDA) Zenica. Nakon nezapamćenog poniženja na proteklim Lokalnim izborima 2020. godine, još nikada nije održan nijedan Izvršni odbor (IO) ove stranke, ni gradski ni kantonalni.

Uporedo sa tim, saznajemo kako članstva ovih odbora, duže vrijeme, insistiraju da se održi sjednica, a na kojoj bi se pokrenule smjene trenutne garniture koja je, dokazali su rezultati izbora, glavni krivac za katastrofalan izborni rezultat ove nekada najjače stranke.

S obzirom na to kako odgovorni znaju šta im se sprema, vješto izbjegavaju zakazati sjednicu IO, čije je održavanje za sada misaona imenica. Osim toga, nekada vodeći članovi ove stranke, koji su podržavali njeno djelovanje te bili finansijska injekcija, zatražili su ispisnice i nisu više dio ideje koja je davno iznevjerena.

Dok traje zatišje i status “QUO”, održavaju se i tajni sastanci na kojima se ugovara strategija za smjenu Nezira Pivića, predsjednika GO SDA Zenica. Inače, Pivić je na proteklim izborima bio kandidat za gradonačelnika Zenice, međutim, sve je ostao samo san s obzirom na to kako ga je u ovoj utrci deklasirao Fuad Kasumović.

Ipak, on se još uvijek lakta da ostane predsjednik zeničke SDA, iako mu je javnost u Zenici jasno poručila da je nepoželjan, dok mu “njegovi” ljudi kuju smjenu. U tome im pomaže i nekoliko imena sa rukovodećih pozicija-funkcija u gradu, a što je samo još jedna potvrda kako unutar redova zeničke SDA vlada rasulo i odavno ništa ne štima. Uprkos činjenici da glavnu riječ daje Bakir Izetbegović iz Sarajeva, koje već dugo upravlja procesima u Zenici, odlučna grupa članova zeničke SDA istrajna je u namjeri da se konačno dogode promjene.

Bilo kako bilo, vremena da poprave stvari, odnosno pokušaju da se organiziraju pred nadolazeće Opće izbore 2022. godine, je sve manje, pa se postavlja pitanje kakav tek debakl čeka ovu nekada jaku stranku a nakon što Centralna izborna komisija (CIK) obznani rezultate nadolazećih izbora. To će, smatra javnost, biti i “posljednji ekser u kovčegu” propale politike SDA.

To i ne čudi s obzirom kako su u najvećem izazovu pandemije koronavirusa pokazali da su im bitni samo lični interesi, dok su ostavili građane bez respiratora i vakcina, da umiru ili gledaju svoje najmilije, prijatelje i komšije kako im korona uzima živote jer kadrovi SDA nisu bili sposobni osigurati vakcine koje život znače.

Prethodni članakNovalić kantonima i općinama obećao 230 miliona maraka
Sljedeći članakProizvođači peradi u BiH upotpunjavaju lanac vrijednosti