RAT SE NASTAVLJA… IZ GRANDA TVRDE: TV Prva obmanjuje javnost, uradili smo sve po zakonu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Televizija Prva je ponudu za nastavak emitovanja Grandovih formata dobila na vrijeme i na istu nikada nije odgovorila, zbog čega ostaje nejasno zašto javnim istupima sada obmanjuju javnost i krivicu prebacuje na Grand – navodi se u saopštenju Grand produkcije, koja je, kao što je poznato, prošle nedjelje dogovorila emitovanje „Zvezda Granda“ na Televiziji Pink, a što je izazavalo oštre reakcije tv-kuće sa kojom je Grand sarađivao proteklih osam godina.

Činjenica je da smo, kao i u ostalim slučajevima dugoročnog planiranja programa i produkcije, obrazlažu iz Grand produkcije, pregovore o obnovi ugovora koji ističe 31. oktobra 2022. godine počeli još u julu 2020, godine upravo na inicijativu rukovodstva TV Prva. Već tada je dostavljena ponuda, a nakon molbe TV Prva za preciziranjem određenih stavki i ažurirana ponuda u septembru iste godine. Na poziv da se izjasni o ponudi krajem oktobra 2020. godine, TV Prva nikada nije odgovorila.

Grand je u potpunosti postupio u skladu sa svojim obavezama, a kako se TV Prva nije izjasnila u propisanim rokovima na ponudu koju su imali na stolu, pravo preče kupovine na koje se ovih dana pozivaju je u potpunosti iscrpljeno, tvrde iz Grand produkcije navodeći da su „neprijatno iznenađeni saopštenjem za javnost koje je TV Prva plasirala u petak, nakon potpisivanja ugovora Granda i televizije Pink, jer pored toga što sadrži brojne neistinite tvrdnje, njime je direktno prekršena i obaveza čuvanja poverljivosti iz ugovora na koji se poziva. Time se izašlo iz svakog uobičajenog i fer okvira komunikacije“.    

U saopštenju dostavljenom medijima od strane PP-službe Grand produkcije, izražava se i iskreno žaljenje što je „televizija Prva izabrala da višegodišnju saradnju okonča na ovako neprofesionalni način”. Zaključuje se da će “Grand produkcija, u slučaju daljeg širenja neosnovanih informacija koje bi mogle da naškode ugledu kompanije, biti prinuđena da preduzme sva pravna sredstva na raspolaganju za zaštitu svojih legitimnih interesa”.

Express