Portal 072info

Rat u BiH je svu djecu učinio jačom, prošlosti zahvaljujem za sve što danas imam

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko rekao je da je prošla sezona bila jedna od njegovih najboljih sezona u karijeri.

– Postigao sam mnogo golova i odigrao sjajno. Nakon teške prve godine, druga je bila idealna. Zahvalan sam mojim saigračima i osoblju u Romi, bez njih ništa ne bi bilo moguće – rekao je Džeko u razgovoru za GoalNation.

On je rekao da je prva sezona u kljubu uvijek teška, a isto je bilo i kad je prešao u Manchester City.

– Uvijek je prva godina u novoj sredini slabija, a onda sve ide bolje. Možda mi je potrebno malo vremena da se naviknem na nove protivnike, nove saigrače i novu ligu. Sve je drugačije. Treba mi duže nego što se to očekuje, ali druga sezona je vrijedna strpljenja. Gledajući tehnički aspekt Serija A je najbolja liga na svijetu. Stvari koje sam ovdje naučio u zadnje dvije godine ne bih mogao da naučim nigdje drugo – kazao je Džeko.

Kapiten bh. reprezentacije osvrnuo se i na ratna dešavanja u BiH.

– Bilo je teško odrastati tokom rata u BiH. Djeca su željela da idu van i da se igraju, ali je bilo opasno. Ipak, postali smo zato jači. Sve što danas imam je zahvaljujući prošlosti – rekao je Džeko i poručio da mu je najdraži gol postignut u pobjedi 3:2 nad Turskom.

Avaz.ba

Podijelite članak