Ratko Mladić kritično, ne može zaustaviti unutrašnje krvarenje

Objavljeno:

Zdravstveno stanje ratnog zločinca Ratka Mladića je kritično zbog unutrašnjeg krvarenja nakon operacije debelog crijeva prije dva mjeseca, potvrdio je za Klix.ba njegov advokat Miodrag Stojanović.

Kako saznajemo problem postoperativnog perioda je produžen, jer je nivo hemoglobina kod Mladića na zabrinjavajućem nivou.

“To je ispod kritične granice i ne može da mu zaraste rana zbog čega stalno krvari. Smršao je, izgubio snagu i ne može da jede. Trenutno je smješten na liječenju unutar pritvorske jedinice i nema nikakvih pomaka u vezi sa izmještanjem za liječenje”, dodao je Stojanović.

Statusna konferencija Ratku Mladićuk koja je bila pomjerena za 29. maj, a žalbena za 17. juna su odložene na neodređeno vrijeme.

Predsjednik MICT-a Carmel Agius, suda nasljednika Haškog tribunala objavio je da će dva preostala suđenja s područja bivše Jugoslavije bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću, te u predmetu Stanišić i Simatović, biti završena u prvoj polovini 2021. godine.

Ratko Mladić je osuđen u novembru 2017. godine na doživotnu kaznu zatvora. Prvostepana presuda na koju se čekalo više od dvadeset godina izrečena je u Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

U konačnici proglašenje krivim za deset od jedanaest tačaka optužnice.

Između ostalog i po tačkama genocid, progon, istrebljenje, ubistvo, kršenje zakona i običaja ratovanja, deportacija, nehumano djelo prisilnog premještanja, terorisanje, protivpravni napadi na civile i uzimanje talaca.

Klix

DPA | 072INFO
DPA | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Ratni zločinac i balkanski kasapin Ratko Mladić sve slabiji, teško se kreće

Presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, prema izjavama njegovog sina...

Balkanski krvnik Ratko Mladić čestitao Dodiku rođendan, ovaj mu uzvratio jer su rođeni na isti datum

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, jučer je...

Na Vracama ponovo postavljena ploča ratnom zločincu Ratku Mladiću

Postavljena je nova ploča osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću...