ra
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
NER FIT

Kantonalni sud u Mostaru je, uvažio prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i zbog osnovane sumnje da je počinio razbojništvo odredio jednomjesečni pritvor Elviru Pelti, zvanom „Abdurahman“ i „Eko“ (43) iz Zenice.

FIXGEHALT

Pelto se, naveli su iz Tužilaštva HNK, sumnjiči za razbojništvo, uz  upotrebu opasnog oruđa, koje se dogodilo 27.jula godine u 19 sati,  u zlatarni „Lea“ u Mostaru, vlasništvo P. D.

Kako je navedeno, Pelto je ušao u zlataru, zatim drvenom palicom P. D. zadao više udaraca po glavi, tačnije zatiljku, usljed čega je oštećeni pao na koljena, a nakon čega ga je nastavio udarati u predjelu glave, ramena i ruka više puta, nanijevši mu na taj način tjelesne ozljede.

– Nakon toga je oštećeni uspio pobjeći van radnje, dok je osumnjičenik iz vitrina uzeo dvije table sa većim brojem komada zlatnog nakita, prstenja te pobjegao iz zlatare, gdje je odmah u prolazu pored zadržan od strane prolaznika do dolaska policije- kazali su iz Tužilaštva HNK.   

LIDER

Naveli su i da je Pelto povratnik u vršenju kaznenih djela.

 – Kantonalni sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, a za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna- pojasnili su.

Također, dodali su da u saradnji sa MUP-om HNK Mostar nastavljaju sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.