Portal 072info

Razbojništvo u firmi u Hadžićima

Foto: Ilustracija

U prostorije firme “Boletus” d.o.o. Sarajevo u ulici Binježevo bb, općina Hadžići, jučer su oko 08,55 sati tri nepoznate osobe uz prijetnju vatrenog oružja-automatske puške, izvršile razbojništvo nad radnicima P.R. i D.E. te pronašli i otuđili neutvrđenu sumu novca.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo te je izvršen uviđaj, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih psolova Kantona Sarajevo (MUP KS)

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog dijela i identifikaciji i pronalasku izvršioca.

LIŠEN SLOBODE ZBOG KRAĐE

Policijski službenici I PU su 13. decembra u 02,50 sati lišili slobode osobu B.M., rođen 1982. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nakon čega je lišeni predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U jutarnjim satima ova osoba je izvedena iz prostorija Odsjeka, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada i po naređenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo u 09,05 sati je otpuštan iz službenih prostorija I PU.

OŠTEĆENA STAKLA NA OBJEKTU U IZGRADNJI

Jučer u 07,25 sati, policijski službenici III PU su od odgovorne osobe firme “Džekos” d.o.o. Sarajevo obaviješteni da je usljed upotrebe vatrenog oružja od nepoznatog izvršioca došlo do oštećenja dva stakla na objektu koji je u izgradnji, u ulici Braće Mulić bb, općina Novi Grad Sarajevo, a da se navedeni događaj desio istog dana oko 01,05 sati.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, te je izvršen uviđaj. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog dijela te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

POŽAR U STANU NA ILIDŽI

Policijski službenici IV PU obaviješteni su jučer da je došlo do izbijanja požara u stanu vlasništvo T. K. iz Sarajeva, koji se nalazi u ulici Igmanskog bataljona, općina Ilidža. Na lice mjesta su upućeni policijski službenici IV PU i pripadnici PVB Kantona Sarajevo, koji su istog dana u 18,30 sati lokalizovali požar.

U požaru je pričinjena materijalna štete, a o navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Uviđaj će biti izvršen u jutarnjim satima u prisustvu sudskog vještaka PPZ-a struke.

URUČENO 444 PREKRŠAJNIH NALOGA

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 444 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 39 vozača.

Iz saobraćaja su isključena 27 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, šest osoba bez položenog vozačkog ispita, šest osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, dok je pet motornih vozila isključeno iz saobraćaja jer nisu bili registrovani, saopćeno je iz MUP-a KS.

(Fena)laš