Razbojništvo u Zenici

policijaDana 15.07.2013. godine, u službene prostorije Policijske stanice Centar pristupio je Č.M. iz Zenice, te tom prilikom prijavio da je dana 16.07.2013. godine, u večernjim satima, u mjestu Janjići, općina Zenica, nad njim izvršeno razbojništvo. Kako je navedeno u prijavi, isti je oko 21,00 sati, nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta koji se nalazi u ulici Sarajevska u Zenici, u namjeri da se preveze do svog mjesta stanovanja, sjeo u putničko motorno vozilo kojim je upravljao nepoznati vozač i u kojem su se nalazila još dva nepoznata lica. Dolaskom u Janjiće, u blizini nekadašnjeg ugostiteljskog objekta folkoteka „Hari“, vozilo se zaustavilo, nakon čega je sa mjesta suvozača izašlo njemu nepoznato lice koji mu je bez ikakvog razloga počelo zadavati udarce u predjelu lica, grudnog koša i nogu, te ga je upotrebom fizičke snage izvuklo iz vozila i nastavilo zadavati udarce, nakon čega je od istog otuđilo novčanik u kojem se nalazila određena količina novca, lična dokumenta, bankovna kartica, mobilni aparat i zlatni prsten. Nakon toga, nepoznati izvršilac se vraća u predmetno vozilo i zajedno sa ostalim licima se udaljava u nepoznatom pravcu.

Nakon izvršenog uviđaja, vršene su operativno-taktičke aktivnosti i provjere na terenu, a u okviru poduzetih mjera i radnji na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i pronalasku počinioca, policijski službenici policije Policijske uprave I došli su do podataka da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice P.N., kao i lice B.M. za koje je utvrđeno da je pomagalo navedenom licu u izvršenju ovog krivičnog djela. Lica su dana 03.09.2013. godine lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. U sklopu poduzetih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su izvršili pretres stana kojeg koriste navedena lica, a koji se nalazi u ulici Šerbin sokak u Zenici, kojom prilikom su pronađeni predmeti iz navedenog krivičnog djela.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršila protiv lica:

–          P.N., rođenog 1986. godine, iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. stav 1, Krivičnog zakona FBiH, te protiv:

–          B.M., rođene 1973. godine, iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Prikrivanje“, iz člana 300. Krivičnog zakona FBiH.

Prethodni članakGodinama voze sa isteklom vozačkom!
Sljedeći članakTražio platu, odsjekli mu prste