Project Hazel n95 razer mask 758x426 1


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Ovogodišnji CES 2021 nam je donio najavu brojnih tehnoloških unaprjeđenja, poput novih čipova u Nvidia RTX 3000 seriji, a na događaju su se mogli vidjeti i neki zanimljivi gadgeti, prenosi Play.co.rs.

Renomirani proizvođač periferija Razer redovno eksperimentiše s novitetima, pa je tako sada predstavio Project Hazel N95 masku unutar svog brenda u cilju zaštite od koronavirusa. Razer se proizvodnjom maski bavi već skoro cijelu godinu, pošto je na početku pandemije ustupio dio svojih proizvodnih pogona za tu svrhu.

Sada je predstavljena brendirana maska, standarda N95 koji garantuje viši stepen zaštite od običnih hirurških maski. Maska izgleda izrazito futuristički, kao da je došla iz Cyberpunk 2077, a i sa tehničke strane je isto tako.

Maska je namijenjena za duži period upotrebe sa smjenjivim filterima, kojih ima dva, ventilatorima koji rade na baterije i UV sterilizatorom koji se nalazi u kutiji za bežično punjenje. Naravno, LED osvjetljenje je pristuno, kako bi se odmah znalo da nosite Razer masku. Ono će nositi i mod sa niskim osvjetljenjem kako ne bi smetalo i blještalo, a Razer za masku radi na patentu zvanom VoiceAmp, koji će na osnovu govora osobe praviti vizuelni efekat.