Portal 072info

Razgovore s kandidatima za selektora obavit će i po dva do tri puta

Otkako je Safet Sušić u ponedjeljak 17. novembra dobio otkaz od Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, ne prestaje se špekulisati o novom selektoru, a u opticaju je nekoliko istaknutih bh. imena u svijetu fudbala, piše bh. novinska agencija Patria.

Vahid Halilhodžić, Amar Osim, Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, pa čak i hrvatski stručnjak Robert Prosinečki imena su koja se najčešće spominju. Kako je ranije objavila Patria, izvor iz Nogometnog saveza BiH kazao je da nije opcija da sljedeći selektor bude stranac, tako da Prosinečki u ovoj konstelaciji snaga ostaje usamljen.

Ime novog selektora vjerovatno ćemo saznati narednih sedmica, a vremena ima dovoljno jer naša reprezentacija kvalifikacije za Euro 2016 nastavlja u martu 2015. godine.

– Jako je daleko do samog dogovora sa bilo kim da bude novi selektor nogometne reprezentacije BiH – kazao je za bh. novinsku agenciju Patria izvor iz Nogometnog saveza BiH.

Kako je naglasio naš izvor, detaljni razgovori sa mogućim kandidatima obavit će se i po dva-tri puta.

– Sasvim je normalno da pozivamo sve potencijalne kandidate, da vidimo njihova razmišljanja, ali do konačne odluke ima još puno posla – kazao je Patrijin izvor.

No, kako se špekuliše, kormilo bh. Zmajeva mogao bi biti preuzeti novi/stari kandidat, a od ovih imena to je jedino Faruk Hadžibegić koji je reprezentaciju BiH vodio 1999. godine.

No, kako saznaje agencija Patria, nije isključena mogućnost i zajedničkog rada dva kandidata.

Kako je u ponedjeljak za agenciju Patria kazao član IO NS BiH Darko Ljubojević cilj je do 1. decembra odabrati kandidate, a selektora do Nove godine.

Podijelite članak