RAZONODA: Ako na ovoj fotografiji nađete čovjeka u tri sekunde, desna polovica mozga vam je odlično razvijena?!

cd169aeb5ed20ca2c4c2f8e7595d4240

Drugim riječima, ovaj test može pokazati da li se više skloni mašti i kreativnosti ili stojite čvrsto na zemlji. Ako ste brzo našli čovjeka u pitanju je ovo prvo, ako niste – onda je drugo.

Ako među zrnima na fotografiji pronađete čovjeka u roku tri sekunde, desni dio mozga vam je nadprosječno razvijen. Ako vam treba do minute, prosječno je razvijen. Ako vam treba više od minute… onda je očito da je lijeva strana mozga ona koja je kod vas razvijenija.

Ipak, možda i nema razloga da brinete ako ga niste našli u roku od 3 ili 60 sekundi. Jer, desni dio mozga je više povezan s depresijom i strahom, uz motivaciju da se povuče i izbjegava druge ljude.

Naravno, desna strana mozga je, kako bismo kolokvijalno rekli, ona strana koja je odgovorna za kreativnost i osjećaje, dok je lijeva strana više fokusirana na racio – odnosno na nauku, obrazovanje, intelekt…

Drugim riječima, ovaj tekst može pokazati da li se više skloni mašti i kreativnosti ili stojite čvrsto na zemlji. Ako ste brzo našli čovjeka u pitanju je ovo prvo, ako niste – onda je drugo!

Pogledajte i procijenite sami koliko je test tačan…

 Portaloko.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE