Portal 072info

Razriješen UO i NO Službe za zapošljavanje

Vlada Zeničko dobojskog kantona je na današnjoj sjednici razriješila dosadašnji i imenovala novi, privremeni Upravni i Nadzorni odbor Javne ustanove Sluba za zapošljavanje ZDK , na period do tri mjeseca.

Stanje u ovoj Ustanovi je kulminiralo u negativnom smislu i Vlada je poduzela korake na konsolidaciji,kazao je premijer Miralem Galijašević.

Vlada je razmatrala Informaciju o toku postupanja po zaključku Skupštine sa nastavka 2. sjednice, a koji se odnosi na Izvještaj o radu kantonalne Službe za zapošljavanje. Resorni ministar, Nurđehan Šahinović je potvrdio, da je donijeta odluka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog Upravnog i Nadzornog odbora. Bite će raspisan javni oglas za imenovanje ovih tijela.

-Predložene mjere uključuju i aktivnosti na konsolidaciji stanja,provođenju programa mjera štednje, te radne i organizacione discipline u Službi, pojasnio je ministar Šahinović.

Služba za zapošljavanje je za prvih šest mjeseci ove godine poslovala sa gubitkom od 1 milion i 900 hiljada maraka.

Premijer Galijašević ukazuje da su pristigle brojne pritužbe uposlenika na postupanje menadžmenta na čijem je čelu Ratko Orlandić.

-Imali smo strpljenja za ovu Ustanovu,uprkos brojnim pritiscima uposlenika na postupanje menadžmenta, odnosno direktora i krajnje je vrijeme za radikalne poteze, istakao je Galijašević.

Vlada ZDK je na današnjoj sjednici upoznata i sa reformskom agendom koja je i prihvaćena. 

RTVZE

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box