Portal 072info

Razriješen UO i NO Službe za zapošljavanje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlada Zeničko dobojskog kantona je na današnjoj sjednici razriješila dosadašnji i imenovala novi, privremeni Upravni i Nadzorni odbor Javne ustanove Sluba za zapošljavanje ZDK , na period do tri mjeseca.

Stanje u ovoj Ustanovi je kulminiralo u negativnom smislu i Vlada je poduzela korake na konsolidaciji,kazao je premijer Miralem Galijašević.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Vlada je razmatrala Informaciju o toku postupanja po zaključku Skupštine sa nastavka 2. sjednice, a koji se odnosi na Izvještaj o radu kantonalne Službe za zapošljavanje. Resorni ministar, Nurđehan Šahinović je potvrdio, da je donijeta odluka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog Upravnog i Nadzornog odbora. Bite će raspisan javni oglas za imenovanje ovih tijela.

-Predložene mjere uključuju i aktivnosti na konsolidaciji stanja,provođenju programa mjera štednje, te radne i organizacione discipline u Službi, pojasnio je ministar Šahinović.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Služba za zapošljavanje je za prvih šest mjeseci ove godine poslovala sa gubitkom od 1 milion i 900 hiljada maraka.

Premijer Galijašević ukazuje da su pristigle brojne pritužbe uposlenika na postupanje menadžmenta na čijem je čelu Ratko Orlandić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

-Imali smo strpljenja za ovu Ustanovu,uprkos brojnim pritiscima uposlenika na postupanje menadžmenta, odnosno direktora i krajnje je vrijeme za radikalne poteze, istakao je Galijašević.

Vlada ZDK je na današnjoj sjednici upoznata i sa reformskom agendom koja je i prihvaćena. 

RTVZE

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6