Portal 072info

“Razvalio” u “Zvezdama Granda”, a prije godinu preživio masakr u Žitištu: Pjevač otkrio šta mu je, prije pokolja, pričao ubica Siniša!

Boris Petrović, učesnik nove sezone “Zvezda Granda”, koji je tokom masakra u Žitištu bio sa suprugom u kafiću gdje se dogodio masovno ubistvo, otkriva šta se dešavalo prije strašnog pokolja.

Kada su došli na festival, Boris i njegova supruga krenuli su u kafić u kojem se dogodio zločin. Kako kaže Boris, konobar ih je sproveo do stola pored Dijaninog, ali se u posljednjem trenutku njegova supruga predomislila, i poželjela da prije toga prošetaju.

Kada su se vratili u isti kafić, to mjesto je bilo zauzeto, a oni su sjeli u drugi dio lokala.

– Sreli smo Sinišu ispred, jeo je pljeskavicu. Pitao sam ga “Komšo, šta radiš?” on je odgovorio da jede, pa će u provod. Prošetali smo se i kada smo se vratili, konobar nas je smjestio na drugo mjesto, malo podalje od bine. Kada sam čuo pucanj, mislio sam da je vatromet, a onda kao da je stampedo krenuo prema nama. Vidio sam pušku i rekao ženi “Bježi!” – priča Boris za Blic.

Njegova supruga, prepadnuta pucnjima i prizorom, povukla ga je sa sobom.

– Oko nas su trčale ranjene djevojke, krvi je bilo na sve strane – usplahireno će Boris.

Tek kada je došao kući, Petrović je saznao je da je Siniša Zlatić ubio pet ljudi, a 22 osobe ranio.

– Dijana je živjela preko puta nas, a Siniša tu blizu, na ćošku. Cijelog života se poznajemo, duša mi se cijepa. Dijana je imala dijabetes, skoro smo baš pričali. Njeni otac i majka su na sedativima i plaču. Ostadoše bez kćerke, a dijete bez oba roditelja – tužno će Boris.

Kako pjevač kaže, Siniša je imao povremene napade histerije.

Boris dodaje da je čuo da se u Žitištu priča da je Sinišin otac imao bahat stav po pitanju žena, te da je učio svoje sinove “da na vrijeme ženama razbiju zube, da se zna ko je muško”.

– Ne treba nama ISIL, ili bilo koja teroristička organizacija. Kada imamo ovakve ljude, sami sebi ćemo iskopati oči. Dijanin otac ga je cijenio i poštovao kao da je njegov sin. Ovo nisu zaslužili, bili su nedužni ljudi. Bolje da je tu pušku uperio u sebe, a ne da pobije pola sela – kaže Petrović.

Inače, Petrović je sinoć prošao u drugi krug “Zvezda Granda”, uz brojne pozitivne komentare članova žirija.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box