Portal 072info

REAGIRANJE NB ZENICA: Pozivamo političke subjekte i građane Zenice da osude napad u Kovanićima

nadzaksulejman
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 17.09.2020. godinena području Mjesne zajednice Kovanići napadnut je  član i kandidat Nezavisnog bloka za Gradsko vijeće Grada Zenica, predsjednik Mjesne zajdenice Kovanići, uvaženi i poštovani gospodin Nadžak Sulejman. Tom prilikom gospodin Nadžak zadobio je teške tjelesne povrede u vidu frakture lobanje i smješten je u Kantonalnoj bolnici Zenica gdje se provodi liječenje i oporavak.

Gradski odbor Nezavisnog bolka Zenica javno i oštro osuđuje napad na gospodina Nadžaka smatrajući isti i direktnim napadom na rad i djelovanje Gradskog odbora Nezavisnog bloka Zenica. Jasno podrcrtavamo da nema mjesta nasilju i nasilničkom ponašanju niti u jednom kontekstu djelovanja, posebno u vrijeme neposredno prije predizborne kampanje za Lokalne izbore 2020. godine.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Stoga,  pozivamo institucije koje osiguravaju sigurnost i bezbijednost građana/ki Grada Zenice kao i organe gonjenja odnosno Kantonačno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona da promptno poduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju što bržeg rasvjetljavanja ovog djela, procesuiranja počinitelja, a sve u cilju zaštite i satisfakcije gospodina Nadžaka i Nezavisnog bloka Zenica.

Podsjećamo da nanošenje teških tjelesnih povreda predstavlja krivično djelo iz člana 172. propiano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine za koje je propisana kazna zatvora.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Također, pozivamo i sve političke subjekte koji djeluju na području Grada Zenica kao i sve građane/kne Grada Zenice da osude ovaj čin nasilja kao čin pritiska na članove i kandidate Nezavisnog bloka i jasno pošalju poruku nulte tolerancije na nasilje i fer političku utakmicu.

U Zenici, dana 18.09.2020. godine, Ekrem Tuka, Predsjednik Gradskog odbora Nezavisnog bloka

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 142
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6