Portal 072info

REAGOVANJE Čelik nije ugašen, vrlo brzo slijede bolji dani

Nije nikakva tajna da se Nogometni klub Čelik prije početka sezone našao u izuzetno teškoj situaciji, možda i najtežoj u posljednjem desetljeću.
Međutim, i kao takav NK Čelik je još uvijek značajan faktor na javnoj sceni Zenice. Dokaz tome je činjenica da se ovaj, jedan od najboljih klubova u BIH, u posljednje vrijeme aktivno koristi u političke svrhe i preko leđa kluba se ponovo pokušavaju uknjižiti jeftini politički poeni.
Nedavno je jedan od kandidata za Gradonačelnika nelegalno i bez ovlaštenja koristio grb Čelika u predizborne svrhe čime je nanio direktnu štetu klubu.
Najnoviji atak na naš klub su polijepljeni plakati sa natpisom „Ugašen Čelik“. Ovo je još jedan jeftini pokušaj da se preko leđa Čelika uberu politički poeni. Nogometni klub Čelik se apsolutno ograđuje od svih političkih pokušaja manipulacije našim klubom.
Čelik nije ugašen i Čeliku vrlo brzo slijede bolji dani. Već je započela reorganizacija omladinskog pogona, a vrlo brzo će javnost biti upoznata i sa konkretnim potezima na saniraju i popravljanju stanja u klubu. 
Još jednom pozivamo sve one koji koriste klub u promociju ličnih interesa da se umjesto toga aktivno uključe i svojim radom pomognu da Čelik što prije prevaziđe probleme i krene putem kojim bi svi ljubitelji nogometa u Zenici željeli da ide. Samo na takav način možemo očekivati da Čelik ponovo bude tamo gdje mu je mjesto, a to je u samom vrhu BH nogometa.
Saopćenje NK Čelik
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak