Portal 072info

REAGOVANJE NK ČELIK Zloupotreba obilježja kluba!

U posljednje vrijeme evidentno je da se obilježja nogometnog kluba Čelik koriste u lične svrhe od strane lica koja nisu članovi kluba niti imaju ovlaštenja da raspolažu vizuelnim identitetom kluba. Zbog toga pozivamo sve one koji zloupotrebljavaju obilježja NK Čelik da odmah prestanu jer ćemo u protivnom biti primorani svoja prava tražiti putem Sudskih organa.

Podsjećamo,  Rješenjem Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine od 15.oktobra 2012.godine zaštićen je individualni žig /znak NK „Čelik“. Isključivo pravo korištenja zaštićenog žiga/znaka u smislu odredaba Zakona o industrijskom vlasništvu u Bosni i Hercegovini pripada samo NK „ Čelik“ Zenica.

Registracija, prema važećem zakonu o žigovima, daje NK „Čelik“ isključivo pravo da spriječi ostale da reklamiraju isti proizvod pod istim ili zbunjujuće sličnim znakom.

NK „ Čelik“ žig/znak se smije koristiti samo u originalnom obliku bez dodavanja bilo kakvih oznaka regija i drugih obilježja u njegov sastav.

Ovom odlukom smo zaštitili NK „ Čelik“ u izradi suvenira i drugih obilježja.
Svako apliciranje i korištenje znaka/ žiga NK „ Čelik“ Zenica u kilo koje svrhe bez odobrenja Kluba predstavlja kršenje Zakona. NK „ Čelik“ će o svim slučajevima obavijestiti nadležne kontrolne organe, te pokrenuti postupke pred sudom za naknadu štete.

Nadamo se da će svi oni koji su koristili obilježja NK Čelika bez odobrenja ovo saopštenje shvatiti dobronamjerno i da će prestati zloupotrebljavati vizuelni identitet kluba i da nećemo biti prisiljeni svoja prava tražiti Sudskim putem.

Saopćenje – NK Čelik

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak