Portal 072info

Reakcija JP Grijanje na izjavu premijera Husejinagića

radijatori_hladno_ilustracija3-500x300

Kasim Sarajlić, direktor JP Grijanje, danas je reagovao na izjave premijera Zeničko – dobojskog kantona, Muniba Husejinagića, vezanim za probleme grijanja institucija, a koje se finansiraju iz strane budžeta Zeničko – dobojskog kantona. 

Direktor Sarajlić je pozvao premijera da se informiše koliko se ova usluga naplaćuje za budžetske institucije i škole u drugim kantonima i općinama, prije nego ovo preduzeće okvalifikuje nekorektnim, zato što školama naplaćuje grijanje po cijenama za kategoriju pravnih lica. Također je podsjetio da je inicijativa premijera da se dug Kantona prema Grijanju prelomi sa Mittalovom obavezom izmirenja duga prema Kantonu, pozivajući premijera da pređe s riječi na djela. 

„Što se tiče konstatacije da Javno preduzeće Grijanje može egzistirati i poslovati samo od naplaćenih sredstava od Zeničko-dobojskog kantona informišemo Vas o sljedećem: Prihodovna strana preduzeća Grijanje za prošlu sezonu iznosi oko 19 miliona KM, a fakturisana sredstva prema Kantonalnoj vladi su oko 2.2 miliona. Postavljamo pitanje premijeru kako sa 2.2 miliona može funkcionisati Javno preduzeće Grijanje, kada je samo obaveza prema kompaniji ArcelorMittal oko 12 miliona po sezoni“, navodi se u reakciji preduzeća Grijanje na izjave premijera Zeničko – dobojskog kantona Muniba Husejinagića.

 

Podijelite članak