o 3
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 12, 2022 @ 14:00
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić pokrenuo je postupak protiv zamjenika ministra odbrane Mirka Okolića te je naredio da se to isto učini protiv kadrova u Oružanim snagama BiH, zbog njihovog prisustva centralnoj ceremoniji obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske u Banjoj Luci.

Okolić tvrdi da je ovaj postupak još jedan dokaz da u BiH ništa ne funkcionira i da je neophodno da svi zajedno sjednu za isti stol i da se dogovore.

– Mnogo toga ima da se dogovori u BiH. Bilo bi dobro da se počne od početka koji je, da kažem, najmanje problematičan za dogovor. Sigurno da neće biti ni pobijeđenih ni poraženih u BiH, nego da će biti doneseno kompromisno rješenje koliko se bude htjelo i odlučilo za dogovor kako BiH dalje da funkcioniše. Ukoliko se do ne desi, BiH će ići u sve veću i veću agoniju kada će morati ili rukovodstvo BiH, ovi koji osporavaju bilo kakve dogovore prekinuti tu agoniju u smislu da pristanu na razne dogovore ili će međunarodna zajednica, koja za sada još šuti, dati znak određenim faktorima u BiH koji uopđte nisu spremni na dogovor, da moraju da se dogovaraju ili neće imati njihovu podršku – kazao je Okolić za RTRS.

LIDER