REaktiv sprema nove projekte nakon Ljetne revolucije (FOTO)

REaktiv sprema nove projekte nakon Ljetne revolucije (FOTO)

1094996_543289032374193_549227574_n

U sklopuFestivalaprijateljstvakoji se održavao u Goražduod 09.-16.08. bio je implementiran i projekat „Ljetna revolucija“ koji je trajao od 12.- 14.08. članovice Omladinskog udruženja REaktiv su imali priliku biti dio ovog projekta te na taj način obilježiti Međunarodni dan mladih 12. augusta zajedno sa članovima Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Tokom prvog dana održana je radionica na temu timskog rada, gdje su učestvovali mladi iz više gradova BiH, dok su drugog dana naši mladi Zeničani/ke imali priliku pogledati predstavu “Gospođa ministarka” i uživati u ljepotama “najljepšeg grada na Drini” kako kažu njegovi domaćini. Nekoliko naših mladih sugrađana i sugrađanki su bili dovoljno hrabri da se okupaju u jednoj od najhladnijih rijeka u BiH, iako im to nije bilo lahko, oni kažu da jednostavno nisu željeli propustiti jedinstvenu priliku.

S obzirom da je njihovo druženje proteklo u najboljem redu i s puno zabave, članovi/ce REaktiva planiraju uskoro ugostiti svoje prijatelje iz Goražda.

“Proveli smo zaista tri divna dana i stekli nova prijateljstva, tako da smo već počeli planirati kako i kada ćemo ugostiti naše nove prijatelje”, rekla nam je jedna od članica REaktiva. Osim mladih REaktivaca/ki u Goraždu je gostovala i zenička grupa „Nina &Lowerdose”, koja je nastupala u sklopu Festivala na gradskom platou. Pozivaju se svi mladi koji žele da budu dio ovakvih priča, ali i mnogih drugih, i žele pomoći poboljšanju života mladih, da se jave Omladinskom udruženju Reaktiv, jer će sigurno biti dio priče koja će poboljšati njihov život, ali i živote ljudi oko njih. U prilogu vam donosimo photo album kako je sve to izgledalo u Goraždu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS