Real Madrid dolazi u BiH

Svjetski popularni i slavni fudbalski klub Real Madrid će po prvi put u svojoj historiji gostovati u Mostaru i to u razdoblju od 19. do 23. marta 2016., i u suradnji s HŠK Zrinjski u gradu na Neretvi prezentovati fudbalsku metodologiju za razvoj mladih igrača.

„Kamp je namijenjen za polaznike uzrasta od 7 do 17 godina, a s istima će raditi službeni treneri kraljevskog kluba, koji će održati i predavanje za trenere“, kazano je na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama bh. premijerligaša HŠK Zrinjski.

Voditelj Omladinske škole HŠK Zrinjski Dragan Perić je kazao kako mu je zadovoljstvo i čast što se kamp održava u Mostaru, jer taj grad gaji veliko prijateljstvo sa Španijom. „Jedini Španjolski trg u svijetu nalazi se u Mostaru. Druga poveznica je Luka Modrić koji je igrao za Zrinjski, a sada je u dresu Reala jedan od najboljih igrača na svijetu“, kazao je između ostalog Perić.

Agencija Be Free Football – Zlatko Marić i Real Madrid Fondacija prvi put u BiH dovode jedan od najvećih svjetskih klubova, a program kampa će biti usmjeren na napredak individualnog treninga u tehnici i taktici, rješavanju problema i donošenju odluka na terenu, što će kako ocjenjuju stručnjaci biti veliki podvig za sport u Hercegovini.

Zlatko Marić je naglasio kako prvi put u historiji Real Madrid dolazi u Hercegovinu uvjeren da će njihovo gostovanje imati višestruki značaj i za promociju sporta ne samo u Mostaru, nego u čitavoj regiji Hercegovina.

„Osjećam da će sve biti predivno i da će djeca, roditelji i treneri osjetiti duh tog velikog kluba“, rekao je Marić. Radost zbog dolaska velikog kluba u Mostar nije skrivao ni čelni čovjek krovne kuće sportova u gradu na Neretvi Hasan Šišić.

„Sretan sam što smo doživjeli da u Mostar dođe tako veliki klub kao što je Real Madrid i što se našim mladim sportašima pruža mogućnost druženja s nogometnim velikanima“, istakao je Šišić.

Podršku ovome događaju dali su i Vlada HNŽ-a i Grad Mostar ocijenivši održavanje kampa u Mostaru višestruko značajnim događajem za čitavu regiju.

Cijena petodnevnog kampa iznosi 175 eura , odnosno 350 maraka, a broj polaznika je ograničen. Svaki učesnik kampa dobiće sportsku opremu (šorc, dres, štucne) i diplomu, a onima koji se pokažu u najboljem svjetlu biće ponuđen odlazak u Madrid u posjetu velikom klubu.

(NN)

Prethodni članakBanana je rješenje za mnoge probleme: 26 razloga da je redovno jedete
Sljedeći članakFACEBOOK IZGUBIO SLUČAJ NA SUDU: Od sada možete stavljati i ovakve fotografije