Portal 072info

Red Bull Solo Q: Traži se najbolji LoL igrač u BiH

Screenshot 10 97
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon odlično primljenog prošlogodišnjeg Red Bull Player One prvenstva, uskoro stiže novo izdanje ovog velikog takmičenja za rekreativne igrače igre League of Legends (LoL). Takmičenje se ove godine odvija pod imenom Red Bull Solo Q, a razlog više da se ljubitelji LoL-a odmah počnu pripremati je taj što bi Solo Q najuspješnijem od njih mogao širom otvoriti vrata profesionalnog esporta. Osim prilike da sebi, svijetu i esport skautima pokažu svoje vještine, učesnici će imati mogućnost da se domognu vrijedne nagrade – titule državnog Red Bull Solo Q šampiona i plasmana na regionalno finale u Danskoj. Naime, Bosna i Hercegovina je od ove godine jedna od preko 34 države u Red Bull Solo Q mreži, što znači da će najveći LoL talent iz naših krajeva odmjeriti snage sa izazivačima iz svih krajeva planete.

Takmičenje Red Bull Solo Q će zvanično biti otvoreno 23. juna, za sve amaterske LoL igrače iz BiH uzrasta 16 godina i starije, a njegova prva faza biće realizovana kroz online kvalifikacije. Kroz četiri kvalifikacijske runde, ispunjene borbama „jedan na jedan“, dobićemo 8 finalista koji će se plasirati u veliko finale.

Bilo da su u pitanju rekreativci koji jednu od najpopularnijih video igara današnjice igraju sa drugovima u lokalnoj igraonici ili pojedinci koji iz svoje sobe dominiraju mapama ovog virtuelnog svijeta, domaći ‘LoL-aši’ će dobiti jedinstvenu šansu da svoj dugogodišnji hobi pretvore u neponovljivo internacionalno iskustvo, a moguće i ulaznicu u društvo profesionalnih esport igrača. Na tom će im putu sigurno stajati i Soge (Đorđe Blagojević), koji je osvojio prošlogodišnje izdanje takmičenja i plasirao se u top 8 na svjetskoj smotri u Brazilu. Hoće li se pojaviti dostojan izazivač ili će Soge odbraniti titulu, ostaje da se vidi.

Prijave će biti otvorene tokom čitavog trajanja online takmičenja, te se mogu podnijeti putem web platforme Toornament, dok za više detalja i pravilnik takmičenja posjeti zvanični Discord ovog takmičenja, preko kojeg će se odvijati sva komunikacija između igrača i organizatora. Finalni događaj biće prenošen uživo na Tiltproof YouTube i Twitch kanalima.

Drugo izdanje Red Bull Solo Q BiH biće realizovano uz ekspertsku podršku TiltproofGG tima, dugogodišneg partnera Red Bulla. Isti partneri (Tiltproof i Red Bull) su ove godine već organizovali dva veoma uspješna esport eventa – Pubg Open Cup i CSGO BiH Ligu.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6