Portal 072info

Diplomirana pravnica iz Zenice hobi pretvorila u posao: Redizajnira i oslikava stari namještaj

Anadolija

Lejla Selimović (31) , diplomirana je pravnica koja je hobi pretvorila u zanimljiv i kreativan posao. Redizajnom i oslikavanjem starog namještaja Lejla se počela baviti prije dvije godine. Ekipa Anadolije zatekla je ovu kreativnu Zeničanku u njenoj radionici i prisustvovala redizajniranju i realizaciji jednog od njenih projekata.

Foto: Anadolija

“Kako sam fakultet završila prije sedam godina, a u struci uspjela raditi samo dvije godine, obzirom na situaciju na tržištu rada i već poznatom načinu zapošljavanja u našoj zemlji i gradu, uvidjela sam da je potraga za zaposlenjem u struci gubljenje vremena i živaca. Vrijeme koje sam gubila spremajući se za raznorazne fiktivne konkurse odlučila sam utrošiti na nešto konkretno, posvetivši se svom hobiju” , kazala je Lejla.

Dodatni motiv za uspješan radi i nove poduhvate bila je i osvojena nagrada Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za najbolju poslovnu ideju, te odobren poticaj Federalnog zavoda za zapošljavanje za pokretanje vlastitog biznisa za mlade poduzetnike.

Stan u kome živi Lejla je sama uredila i ističe da je uživala u tome.

Foto: Anadolija

“Po prirodi sam individualac i uživam dok sama radim. Zaista je ovakav posao fizički umor, ali psihički itekako rastereti čovjeka. Imala sam priliku raditi zatvorena osam sati u kancelariji i vraćala sam se kući mnogo iscrpljenija i opterećenija nego nakon rada u radionici”, kaže Selimovićeva.

Prvi veći komad koji je redizajnirala bio je kredenac star gotovo 100 godina. Radi se zapravo o porodičnom nasljeđu koje danas redizajniran zauzima centralno mjesto u njenome stanu. Neizostavnu podršku i pomoć u poslu pruža joj i sestra Una.

“Ovaj posao je nemoguće obavljati samostalno pogotovo ženi koja teži jedva 55 kilograma i ne vozi auto”, dodaje kroz smijeh Lejla, naglasivši.
Foto: Anadolija
“Ne odbacujte olako stari komad namještaja, pružite mu još jednu šansu”.

Anadolija

Podijelite članak