Redžo Seferović: Ne ismijavaju mene nego sebe

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Redžo Seferović je novoizabrani predsjedavajući Općinskog vijeća u Zavidovićima, a ovih dana se društvenim mrežama proširio snimak sa sjednice u kome Seferoviću pomaže općinska službenica u tome kako da vodi sjednicu.

Seferović je inače jedini Rom na čelu Općinskog vijeća u Zavidovići, a za N1 je komentarisao kako vidi salve uvreda na njegov račun na portalima, ali i među korisnicima društvenih mreža zbog njegovog nesnalaženja tokom vođenja sjednice.

“To je za mene jedan veliki plus zato što od mene grade sad čovjeka, odnosno predsjedavajućeg Vijeća, u pozitivnom smislu. Meni ovo djeluje ne kao ismijavanje mene, nego ismijavaju sebe zato što sam ja prvi put i kao Rom i kao oni koji to nisu sjeo kao predsjedavajući Općinskog vijeća i zamolio sam ih kulturno da mi pomognu, međutim oni to nisu htjeli. To mi je dalo još veći elan da se još više angažujem i da budem što bolji i što kvalitetniji u radu kao predsjedavajući Općinskog vijeća Zavidovići. Želim da im se zahvalim što tako rade i neka samo nastave, jer time oni mene grade”, istakao je član A-SDA i pripadnik romske nacionalne manjine Redžo Seferović

“Ja sam sebe eksploatisao u nekim stvarima i zalagao sam se za jednakopravnost svih građana – nisam tu gledao ni Rome ni one koji to nisu. Zalagao sam se za sve građane koji žive na području Općine Zavidovići i koji žele dobro Zavidovićima, a ja sam taj i moje kolege koji razmišljaju zrelo da možemo uspjeti”, dodao je Seferović te naglasio:

“Jedino ne mogu uspjeti ako budu pojedini razmišljali da ne mogu da uspijem kao Rom, ali opet im se zahvaljujem i neka nastave takvim putem. Ništa mi nije dirnulo, ništa me ne može spotaknuti, ili da me kupuju ili da neko podmetne da ne idem naprijed. Ja idem naprijed, ponosan sam čovjek svoga grada, ponosan na svoju državu koju sam branio časno i pošteno”.

N1

GODISNJICA
MARKETING