Reis Kavazović: Molim Allaha dž.š., da narodu Turske i Sirije olakša terete koji su im na plećima

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tragedija koja je pogodila Republiku Tursku i susjednu Siriju je epskih razmjera, kazao je za portal “Avaza” reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović. 

Prema posljednjim podacima, broj poginulih u katastrofalnom zemljotresu koji je prije dva dana pogodio ove dvije zemlje premašio je 8.300, a spasioci se bore s vremenom kako bi uspjeli spasiti hiljade zarobljenih u ruševinama stambenih objekata.

– Još niko nije u stanju obujmiti razmjere ove prirodne katastrofe, niti sagledati sve njene posljedice koje će ona ostaviti, prije svega na društvo u Turskoj i Siriji – kazao nam je Kavazović.

ČITAJ JOŠ:  Reis Kavazović uputio telegram saučešća Turskoj: Niste sami

Pomoć 70 država

Pomoć Turskoj do sada je ponudilo više od 70 država, brojne spasilačke ekipe, među kojima su i pripadnici Civilnih zaštita, Gorske službe spašavanja i volonteri iz BiH, priključile su se spasiocima na terenu kako bi pokušali ublažiti posljedice katastrofe.

– Koristim se ovom prilikom da pozovem sve ljude u BiH da pruže pomoć narodu Turske i Sirije. Potrebno je da državni organi pruže onu vrstu specijalističke pomoći koje im stoje na raspolaganju, u ljudstvu i materijalnim sredstvima. 

ČITAJ JOŠ:  Reisul-ulema u Kozarcu: Islamska zajednica je uvijek uz svoje imame

“Od Bošnjaka s ljubavlju”

Pomoć ovom području će biti potrebna dugoročno, a posebno dijelovima Sirije gdje je država slaba. “Merhamet” i Islamska zajednica će morati koordinirati svoje napore da se našoj braći pomogne. 

Molim Allaha dž. š., da narodu Turske i Sirije olakša terete koji su im na plećima. Molim sve, koji mogu, da se odazovu humanitarnoj akciji pomoći turskom narodu: “Od Bošnjaka s ljubavlju”. 

Neka nas sve dragi Bog sačuva velikog belaja, iskušenja – istakao je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović za portal “Avaza”.

ČITAJ JOŠ:  Reis Kavazović uputio telegram saučešća Turskoj: Niste sami

Avaz

GODISNJICA
MARKETING