Reis Kavazović potpisao Ugovor za kupovinu objekta za potrebe Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici

Podijelite vijest

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu potpisao Ugovor za kupovinu zgrade škole Ričmond (Richmond) park a za potrebe Islamskog pedagoškog fakulteta (IPF) u Zenici.

– IPF je osnovan prije 30 godina i ovo je prvi put da će biti smještan u prostoru koji je vlasništvo Islamske zajednice. Potpisivanjem ugovora uspjeli smo osigurati prostor za dugoročan rad ovog našeg fakulteta. Smatram da je ovo, prije svega za fakultet i studente, ali i cijelu Islamsku zajednicu, korak naprijed – izjavio je nakon potpisivanja ugovora reisu-l-ulema Kavazović.

ČITAJ JOŠ:  Kod Zeničanina pronađena dva paketića trave

Dekan IPF-a Muharem Adilović ocijenio je kupovinu objekta izuzetno značajnom za ovu obrazovnu ustanovu Islamske zajednice.

– U svojstvu dekana mogu kazati da je ovo historijski dan za fakultet. Već 30 godina u kontinuitetu egzistiramo u prostoru koji je iznajmljen, i hvala Bogu, sad ćemo se konačno smjestiti u adaptiran i prilagođen prostor. To će naravno pomoći u razvoju fakulteta, novih ideja i novih projekata – naglasio je dekan Adilović.

Kupovina će biti izvršena uz podršku donatora.

Preporod