Portal 072info

Reis Kavazović uputio pismo podrške ambasadoru Hrvatske u BiH

2 398
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo podrške ambasadoru Hrvatske u BiH Ivanu Saboliću povodom jučerašnjeg potresa koji je pogodio Hrvatsku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Rastuženi posljedicama jučerašnjeg razornog zemljotresa, sa zebnjom pratimo vijesti o novim potresima zabrinuti za sve naše komšije koji su prinuđeni boraviti izvan kuća i stanova. Ne možemo, a da se ne prisjetimo velikodušnosti naših hrvatskih komšija koji su nam u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu pružili ruke dobrodošlice i podrške i pokazali razumijevanje za ono kroz šta smo prolazili. Sada, kada su hrvatski građani u ovom teškom iskušenju, osjećamo potrebu pružiti svoje riječi podrške i utjehe za one koji su izgubili najmilije ili su povrijeđeni – navodi se u pismu reisu-l-uleme.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kontaktirali Mešihat u Zagrebu

Dodaje se da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini već kontaktirala Mešihat u Zagrebu i stavila se na raspolaganje.

Kavazović je u pismu izvijestio ambasadora Sabolića da će Islamska zajednica organizirati prikupljanje pomoći za svoje komšije na cijelom prostoru Zajednice, od Sjedinjenih Američkih Država, do Australije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Na ovaj način želimo, osim prikupljenog novca da učinimo nešto što držimo još važnijim – da pozovemo na brigu, pažnju i suosjećanje sve muslimane Bošnjake iz cijelog svijeta da stanu uz svoje komšije iz Republike Hrvatske uz poruku da smo jedni drugima najbitniji kako u teškoćama tako i u bezbrižnosti – napisao je reisu-l-ulema.

Teško iskušenje

Ambasadora Sabolića je zamolio da predsjedniku, premijeru Hrvatske vlade i građanima Republike Hrvatske prenese izraze zabrinutosti i suosjećanja za ovo teško iskušenje, porodicama nastradalih iskreno saučešće, a povrijeđenima i njihovim porodicama želju za što brži oporavak i ozdravljenje, javlja MINA.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 10
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME